krivotvorina

Crnogorski kriminalac uhićen zbog lažne hrvatske putovnice

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Crnogorski kriminalac uhićen zbog lažne hrvatske putovnice
17.04.2013.
u 19:12
Krivotvorena putovnica izdana mu je 2009. u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu. Još nije pronađena
Pogledaj originalni članak

Crnogorac Dalibor Đurić (31), čije se ime spominje uz crnogorsku mafiju, uhićen je na graničnom prijelazu pri pokušaju ulaska u Hrvatsku iz BiH. Razlog leži u tome što je za njim raspisana potraga zbog krivotvorenja putovnice 2009. na ime Srbina koji živi u Hrvatskoj. Putovnica mu je izdana u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu 2009. Međutim, neslužbeno doznajemo da sporna putovnica nije pronađena kada je Đurić uhićen na granici, odnosno u Hrvatsku je pokušao ući s pravom putovnicom. Sudac istrage danas mu je na zagrebačkom Županijskom sudu odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela i opasnosti od bijega.

Inače, za Đurićem, koji je rodom iz Kotora, prema pisanju srbijanskih medija, međunarodnu tjeralicu raspisao je i podgorički ured Interpola, a Crna Gora je od Srbije zatražila njegovo izručenje zbog ukupno devet mjeseci zatvorske kazne koju bi kod njih trebao odslužiti zbog posjedovanja ilegalnog oružja te nanošenja lakih i teških ozljeda. Đurić je inače ozlijeđen u eksploziji bombe postavljene na ulaz u jednu zgradu na Novom Beogradu u rujnu 2011. I 2006. sa sugrađaninom Draganom S. Kneževićem ranjen je u pucnjavi u Crnoj Gori.

>> Kriminalac iz Crne Gore koristio se s čak tri lažne putovnice

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.