Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pljačke i droga

Kriminalac iz Crne Gore koristio se s čak tri lažne putovnice

'19.01.2010., Zagreb - Odjel za izdavanje putovnica u Policijskoj upravi Zagrebackoj, Petrinjska 30. Od ovog tjedna u opticaju su nove putovnice. Izvana se od stare razlikuje po maloj oznaci, cipu pri
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
02.07.2012.
u 23:00

Imao je isprave na ime Nikola Bogovac, Goran Borojević i Danilo Mlinar, a putovnice je dobio u hrvatskim veleposlanstvima

Luka Đurović (33) uhićen je u subotu pola sata prije ponoći na graničnom prijelazu Nova Gradiška dok je s krivotvorenom hrvatskom putovnicom pokušao ući u zemlju. Nakon ispitivanja u tužiteljstvu, gdje se branio šutnjom, doveden je pred suca istrage zagrebačkog Županijskog suda. Određen mu je istražni zatvor da ne bi pobjegao i ponovio nedjelo.

Odbili mu jamstvo

Đurović je ponudio jamstvo od 100 tisuća kuna, ali je odbijeno. Kako smo neslužbeno doznali, njegovo uhićenje povezuje se s grupacijom koju već mjesecima istražuje policija zbog sumnje da su trgovali putovnicama koje su završavale u rukama opasnih kriminalaca. Đurović je, doznajemo, kod sebe imao putovnicu na ime Nikola Bogovac koja je izdana u konzulatu u Subotici 2008. godine. Koliko se zna, koristio se još dvjema. Onu na ime Gorana Borojevića dobio je u veleposlanstvu u Beogradu, a u Sarajevu mu je izdana putovnica na ime Danilo Mlinar. Đurović je inače po zanimanju pomorac te je trenutačno nezaposlen, a prema neslužbenim informacijama, granicu je prešao da bi se sastao sa za sada nepoznatom osobom. Razlog se sastanka ne zna. Iako se odmah nakon njegova uhićenja pojavila informacija da je nećak Slobodana Đurovića Kardinala, koji u Remetincu čeka pravomoćnost presude zbog njegove uloge u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, tu su informaciju demantirali Rajko Mlinarić, jedan od odvjetnika Slobodana Đurovića, te njegov brat Miodrag Đurović.

– Imam dva nećaka, jedan se zove Stefan, a drugi Vojislav. S gospodinom koji je kako vi kažete uhićen moj brat i ja nismo ni u kakvom srodstvu. Čak ga i ne poznajem – kazao je Miodrag Đurović. Inače, ime Luke Đurovića često se pojavljivalo u istragama koje su vodile policije diljem regije. Osoba s tim imenom spominjala se i u kontekstu "Balkanskog ratnika", akcije koju je pokrenula američka DEA, a koja je dovela do razbijanja kriminalnog klana crnogorskog narkobosa Darka Šarića. Osoba s imenom Luka Đurović također se pojavljivala i u kontekstu Pink Panthera, grupacije sastavljene od visoko profiliranih kriminalaca, mahom iz Srbije i Crne Gore, specijaliziranih za pljačke draguljarnica diljem svijeta.

Zatražene provjere

Je li osoba koja je uhićena na graničnom prijelazu u Novoj Gradišci ista koja se spominje u kontekstu "Balkanskog ratnika" i Pink Panthera, nešto je što MUP treba ustanoviti. Zbog toga su i zatražene provjere, a pouzdano se zna da za Lukom Đurovićem u trenutku uhićenja nije bila raspisana tjeralica. Prema neslužbenim informacijama, njega prati i španjolska policija i to zbog ubojstva Đorđa Kneževića 2009. koji je nađen u spaljenom terencu pokraj Barcelone.

Komentara 7

OB
-obrisani-
23:23 02.07.2012.

To su su hdz-ovce dijelili kapom i šakom, zapravo prodavali svojim poslovnim partnerima.

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:08 03.07.2012.

barem objavite kada su izdane putovnice i imena ljudi koji su u to vrijeme radili u konzulatima

FE
Felicijen
23:09 02.07.2012.

Izgleda da samo mi moramo čekati u dugim redovima za putovnice. Raznorazne svjetske lopuže ih valjda dobivaju poštom pouzećem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije