NOVI REKORD

Složio Rubikovu kocku za samo 5,25 sekundi

Foto: Screenshot Youtube
Rubikova kocka
27.04.2015.
u 08:43
Prijašnji rekord držao je Mats Valk iz Nizozemske, kojemu je za slaganje bilo potrebno 5,55 sekundi
Pogledaj originalni članak

Prije mjesec dana objavili smo tekst od Davidu Vujasiću, mladom Petrinjcu koji može složiti Rubikovu kocku za samo 10,38 sekundi.

Zvuči nevjerojatno? Onda će vam još nevjerojatnije zvučati da novi svjetski rekord u slaganju Rubikove kocke iznosi samo 5,25 sekundi.

Upravo je toliko trebalo Collinu Burnsu da je složi na natjecanju u subotu u Doylestownu, u američkoj saveznoj državi Pennsylvania. Prijašnji rekord držao je Mats Valk iz Nizozemske, kojemu je za slaganje bilo potrebno 5,55 sekundi.

Burnsov prijašnji rekord, postavljen 2014. godine, bio je također nevjerojatnih 5,93 sekundi, stoji na stranici World Cube Associationa, organizacije koje regulira i održava natjecanja u slaganju Rubikove kocke. Na njihovim stranicama još uvijek nije naveden novi rekord, no njihov predstavnik za Mashable je potvrdio da je rekord postavljen.

 

>> Robot od legića složio Rubikovu kocku za 3,253 sekunde

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
zambezi
11:44 27.04.2015.

Zar se jos neko bavi s tim?