Afera Planinska

Čobanković i Fiolić priznali krivnju, čekaju nagodbu

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Čobanković i Fiolić priznali krivnju, čekaju nagodbu
13.12.2012.
u 17:51
Potvrđena je i peta optužnica protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, ona u aferi Planinska, odlučilo je optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda
Pogledaj originalni članak

Potvrđena je i peta optužnica protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, ona u aferi Planinska, odlučilo je jučer optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Neće biti sam

Na optuženičkoj klupi Sanader neće biti sam jer su s njime optuženi Stjepan Fiolić, bivši saborski zastupnik HDZ-a, i Petar Čobanković, bivši ministar. Iako su njih dvojica, za razliku od Sanadera, priznala sve za što ih se tereti, kako su rekli njihovi odvjetnici Ante Madunić i Mate Matić, nagodbe s USKOK-om zasad nisu postignute. Njih su se dvojica jučer pojavila na sudu, a Sanader nije dovezen iz Remetinca u kojem se nalazi otkad je nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog afera Hypo i Ina-MOL.

Optužnom je vijeću poslao faks u kojem je naveo kako nema potrebe da dolazi jer sve vezano uz njegov slučaj mogu riješiti njegovi branitelji. A njegovi branitelji najavljuju strategiju obrane, u kojoj će, prema svemu sudeći, glavna stvar biti napad na iskaze, odnosno priznanja Fiolića i Čobankovića.

– Smatramo da ćemo tijekom postupka dokazati da su ta priznanja relativne vrijednosti, a obrana će se ponašati kao i u svakom drugom postupku u kojem postoje priznanja suokrivljenika. Smatram i da se presuda ne bi smjela temeljiti samo na priznanjima – kazala je Jadranka Sloković.

Za razliku od nje, Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, kaže da se optužnica ne temelji samo na priznanjima nego i na nekim drugim dokazima, zbog čega je u konačnici i potvrđena.

Prodaja zgrade

Afera Planinska vrti se oko zgrade koju je Fiolić 2009. prodao Čobankovićevu ministarstvu za 79,9 milijuna kuna, po cijeni znatno većoj od tržišne. Sanadera se tereti da je na užem vladinu kabinetu progurao prijedlog o kupnji zgrade i da mu je Fiolić od te prodaje dao 17 milijuna kuna, a da je proračun oštećen za 26,4 milijuna kuna.

>>Čobanković i Fiolić o optužnici za Planinsku: Priznajemo, krivi smo

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

ST
stevica
19:12 13.12.2012.

Ma kakva nagodba,taj cobankovic je od 5 gredica zemljista postao najveci vinogradar u hrvatskoj.Pa pita li se iko ,,kako mu je to poslo za rukom.,,Lagao je narod i drzavu i sad bi se nagodio.Senader je lud sto ih sve ne otkuca,pa oni su se svi urotili protiv njega,a on im je pokupovao vinograde,vile,kuce,stanove,napunio djepove i podrume.......................

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
08:40 14.12.2012.

Kako ih samo nije sramota priznati?. Pa tim ćinom ovi prokletnici povući će za sobom sve nas poštene članove HDZa. Moramo pobiti njihovo drsko priznanje,jer je to nedopustivo.

AA
aabbcc
21:38 13.12.2012.

, "..priznali krivnju, čekaju nagodbu, " ______ Pravna drzava postupa po zakonu a nagodba moze biti i pojesti dva janjca na raznu !!