AKTIVIST

Član Pussy Riota, žrtva mogućeg trovanja, izašao iz bolnice

Foto: /DPA/PIXSELL
Član Pussy Riota, žrtva mogućeg trovanja, izašao iz bolnice
26.09.2018.
u 22:52
Tridesetogodišnji aktivist je primljen u bolnicu kamo ga je iz Moskve prevezla nevladina organizacija.
Pogledaj originalni članak

Pjotr Verzilov, ruski aktivist protestne skupine Pussy Riota, žrtva mogućeg trovanja za koje optužuje ruske službe, izašao je u srijedu iz bolnice u Berlinu, kamo je primljen prije desetak dana u teškom stanju.

Tridesetogodišnji aktivist je primljen u bolnicu kamo ga je iz Moskve prevezla nevladina organizacija. Njegovi najbliži suradnici optužili su ruske službe da su ga otrovale. Nakon hospitalizacije "njegovo se zdravstveno stanje znatno poboljšalo", priopćila je u srijedu berlinska bolnica La Charite u kojoj se liječio. Točan uzrok bolesti još se treba utvrditi.

"Konzumacija ili apsorpcija izvanjske tvari kao uzroka tog stanja čini se i dalje najvjerojatnije tumačenje", rekao je u srijedu profesor Kai-Uwe Eckardt, član liječničkog konzilija.

Toksikološke pretrage pacijenta "još nisu dale jasne rezultate" o tome što je upotrijebljeno protiv Verzilova, istaknuo je ravnatelj bolnice Karl Max Einhaupl. Verzilov je uvjeren da je otrovan. "Čvrsto vjerujem da ruske obavještajne službe stoje iza trovanja", rekao je u intervjuu za njemački list Bild uoči izlaska iz bolnice.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar jumanji
jumanji
07:18 27.09.2018.

svi koji su protiv putina imaju kratak životni rok

Avatar intimus 500
intimus 500
05:52 27.09.2018.

Otrovni RasPutin u akciji 🤪🤪

RE
reborn
15:49 27.09.2018.

Sva sreća da se u ovoj nedokazanoj kleveti radi o Putinu - jer njega može svatko klevetati kao trovača ili ubojicu. Primjera radi, da ovaj pussy rioter ovako optuži nekog drugog državnika, sigurno bi imao posla sa policijom ili tajnim službama...