OD 1. TRAVNJA

Cijena plina: Oglasilo se ministarstvo i objasnilo zašto neće svi imati iste cijene

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
plin
Foto: Anto Magzan/Pixsell
16.01.2014., Zagreb - Hrvatska regulatorna energetska agencija na 23. sjednici Upravnog vijeca donijela Odluku o iznosu tarifnih stavki za distribuciju plina po kojoj onaj koji stedi plin vise placa. Navedena Odluka je u primjeni od 1. sijecnja 2014. godi
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
14.10.2013., Sibenik - Boce plina u skladistu. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
plin
22.03.2017.
u 20:12
Zbog razlika u njihovim tarifama nije moguće postići iste cijene kod svih, navodi ministarstvo
Pogledaj originalni članak

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike oglasilo se vezano uz cijene plina. U priopćenju navode kako u Hrvatskoj djeluje 35 lokalnih opskrbljivača plinom koji nemaju ujednačene cijene. Napominju i kako su Ministarstvo i Vlada spriječili udar na standard građana te da cijena plina neće rasti u odnosu na prošlu godinu.

- Ministarstvo i Vlada RH spriječili su udar na standard građana te cijena plina od 1. travnja u odnosu na prošlu godinu, cjelokupno gledajući, neće rasti. Treba istaknuti da u Hrvatskoj djeluje 35 lokalnih opskrbljivača plinom koji nemaju ujednačene cijene. Zbog razlika u njihovim tarifama nije moguće postići iste cijene kod svih. Od 35 opskrbljivača, kod njih 9 će doći do minimalnih povećanja, dok će kod 26 opskrbljivača biti smanjenje cijene u odnosu na 2016. godinu - stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Objavili su i tablicu u kojoj su naveli razliku u odnosu na prošlu godinu.

>> Tko će potpisati ugovor koji HEP-u donosi gubitak?

>> HEP opovrgnuo glasine: Nije istina da ne želimo potpisati ugovor s Inom

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar nekakav
nekakav
10:20 23.03.2017.

cijenu će dići oni koji su radi lokalnih politika ju držali niskom, a ostali će sniziti jer su poslovali sa lijepom zaradom.