za iskusne fotografe

Četvrta Foto Ars Adrion kolonija ove godine u Makarskoj i na Biokovu

Foto: Foto Ars Adrion
Četvrta Foto Ars Adrion kolonija ove godine u Makarskoj i na Biokovu
09.04.2014.
u 14:49
Tradicionalna umjetnička kolonija nastavak je prvih triju fotografskih umjetničkih kolonija održanih 2010., 2011. i 2012. u Erdutu, Baranji i Plitvičkim Jezerima
Pogledaj originalni članak

I ove godine održati će se fotografska umjetnička kolonija Foto Ars Adrion, i to na području Makarske i Biokova od 10. do 13. travnja pod pokroviteljstvom Javne ustanove PP Biokovo.

Tradicionalna umjetnička kolonija nastavak je prvih triju fotografskih umjetničkih kolonija održanih 2010., 2011. i 2012. u Erdutu, Baranji i Plitvičkim Jezerima pod nazivom Foto Ars Danubia i Foto Ars Japodija, čiji su idejni začetnici Romulić multimedia studio i Udruga ljubitelja likovnih umjetnosti Erdut.Ovogodišnja kolonija proteći će u znaku obilježavanja još jednog dijela hrvatskih prirodnih ljepota, s naglaskom na Biokovo, na svojstven umjetnički način koji gaje sudionici ovog prestižnog umjetničkog natjecanja.

Foto Ars umjetničke kolonije postale su tradicija u njegovanju izričaja vrhunske autorske fotografije i okupljanju poznatih imena hrvatske fotografije i filmskog stvaralaštva. Ova manifestacija susret je odabranih hrvatskih profesionalaca koji u par dana druženja zajednički pokušavaju prenijeti iskustva i ovjekovječiti lokalni krajolik, ljude i običaje, a ulogu domaćina preuzima jedan od njih samih.

Tijek kolonije biti će popraćen medijskom pažnjom kao i dosadašnje ''Foto Ars“ kolonije, a ulogu domaćina na Foto Ars Adrionu imati će poznati hrvatski fotograf Krešimir Žanetić i studio Duplo više uz pomoć SAK Extrem-a Makarska i dugogodišnjeg generalnog sponzora Canona. U koloniji će sudjelovati i Pixsellovi fotografi Željko Lukunić i Sinša Hančić.

Za uspješnost ovogodišnje Foto Ars Adrion kolonije uključila se je šira lokalna zajednica i ponosni sponzori: Hoteli Makarska, Zagrebačka pivovara, DMD Makarska, Vinarija Roso Kuna i Vino&Ino Šibenik. Posebni medijski pokrovitelji Foto Ars Adriona su index.hr, Makarska Kronika i Radio Makarska Rivijera.

Foto Ars Adrion započet će u Makarskoj, novinskom konferencijom i otvorenjem izložbe fotografija sa prošlih Foto Ars kolonija u četvrtak, u 20.00 u hotelu Meteor, koju će otvoriti g. Ivan Matić, partner manager iz Canon Hrvatska, domaćeg predstavnika generalnog sponzora događanja. Sljedećih dana sudionici će se družiti i stvarati svoje fotografske i video uratke u Makarskoj i na Biokovu, sve do završetka ovogodišnjeg druženja, u nedjelju, 13. travnja. Tijekom trajanja Foto Ars Adrion, najavljen je i dolazak velikog broja lokalnih fotografskih stvaralaca koji će se tijekom boravka družiti sa kolegama, sudionicima kolonije.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.