VATRENO VJENČANJE

Četvorica optužena jer su iz automatskog oružja pucala na svadbi

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Četvorica optužena jer su iz automatskog oružja pucala na svadbi
13.09.2016.
u 15:36
Ako je suditi po priopćenju objavljenom na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, progledavanju kroz prste “vatrenim svatovima” mogao bi doći kraj
Pogledaj originalni članak

Svadbena slavlja u Hrvatskoj rijetko kada idu bez popratne ikonografije, koja počesto, nažalost, uključuje i pucnjavu iz vatrenog oružja. Takvo opasno i neodgovorno ponašanje do sada je uglavnom prolazilo bez ozbiljnih posljedica, jer je vjerojatno prevladavao stav da nije pristojno policijskim prijavama kvariti nečije vjenčanje.

No ako je suditi prema priopćenju objavljenom na stranicama Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, progledavanju kroz prste “vatrenim svatovima” mogao bi doći kraj. Naime, to je tužiteljstvo podiglo optužnicu protiv trojice 29-godišnjaka i jednog 32-godišnjaka koji se terete za opće opasnu radnju, a jedan od 29-godišnjaka optužen je i zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja.

Spomenuta četvorka tereti se da je 12. prosinca 2015. oko 20.30 ispred jednog svadbenog salona na području Splitsko-dalmatinske županije pucala iz automatske puške i pištolja nepoznate marke. Učinili su to, tvrde tužitelji, iako su bili svjesni da se na parkiralištu nalazi više sudionika svatova čije živote takvim ponašanjem ugrožavaju. Osim toga bili su svjesni, navodi tužiteljstvo, da se u blizini nalaze i pristupne ceste poslovne zone, kojima prometuju automobili, čime su ugrozili i živote eventualnih prolaznika ili vozača.

Prema optužnici, jedan od 29-godišnjaka pucao je iz automatske puške, pri čemu je spuštao cijev, dok su preostala trojica repetirala pušku u klečećem položaju, predajući je jedan drugome te pucajući. Ispalili su više hitaca u zrak te u smjeru preko pristupne ceste. Automatsku pušku, čije je držanje zabranjeno građanima, policija je 17. prosinca oduzela iz kuće jednog od 29-godišnjaka.

>> Detalji pucnjave u Sloveniji: Napadač (70) koji je ubio policajca i liječnika prije 10 godina opljačkao je poštu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BJ
Bjelovar112
15:52 13.09.2016.

ha uzimaju ljudima oruzje jos ih budu molili da ga zaduze

OB
obivankenobi
16:31 13.09.2016.

Sluz se oruzjem za gluposti. A svima bi nam moglo uskoro zatrebati. Vlasti ne stite svoje drzave od najezde muslimana pa ce narod morati braniti sam sebe. Opet.

NE
nemanatrag
07:57 14.09.2016.

Pa ne može se na svadbi pucketati prstima....