Lov na teroriste

Još 5 osoba uhićeno u Belgiji!

Foto: EPA/HINA
bruxelles
Foto: EPA/HINA
bruxelles
Foto: EPA/HINA
bruxelles
23.11.2015.
u 14:08
Policija je zamolila medije i javnost da informacije o policijskoj akciji ne dijele na društvenim mrežama
Pogledaj originalni članak

Pet osoba uhićeno je u policijskim pretresima jutros na području Bruxellesa i Liegea, uz 16 privedenih u nedjelju navečer u sklopu velike protuterorističke operacije, objavilo je belgijsko tužiteljstvo.

Pet pretresa provedeno je u Bruxellesu, a dva u Liegeu, stotinjak kilometara istočno od Bruxellesa.

Tužiteljstvo dodaje da je u jednom pretresu u nedjelju navečer zaplijenjeno 26 tisuća eura i da se trenutačno pregledavaju ostale zaplijenjene stvari.

Belgijski ministar unutarnjih poslova Jan Jambon izjavio je u ponedjeljak ujutro prije novih uhićenja da posao još nije gotov, nakon što je u nedjelju navečer uhićeno 16 osoba.
"Operacija još nije završena, mora se nastaviti. Napredujemo i nastavljamo. Ne želim govoriti o drugim pojedinostima koji se tiču istrage ili mjesta gdje tražimo Salaha Abdeselama", izjavio je Jambon za belgijsku televiziju.

Policija je u nedjelju navečer pokrenula široku protuterorističku akciju na više lokacija na području Bruxellesa, u samom centru gradu, u općinama Molenbeek, Anderlecht, Jette, Schaerbeek, Forest, Woluwe-Saint-Lambert, te u gradu Charleroiju, 60 kilometara južno od Bruxellesa.

Kod privedenih osoba nije pronađeno nikakvo oružje ni eksploziv. Među privedenima nije Salah Abdeslam, osumnjičen za sudjelovanje u terorističkim napadima u Parizu 13. U Bruxellesu te belgijskim gradovima Charleroiu i Liégeu, završile su policijske antiterorističke akcije. Policija je zamolila medije i javnost da ne objavljuju informacije o samim akcijama, a medijima se nakon ponoći obratio i državni tužitelj. 

Državni tužitelj je na novinskoj konferenciji priopćio kako je u 19 racija večeras uhićeno 16 osoba, ali među njima nije i najtraženiji bjegunac Salah Abdeslam. Prilikom racija nije pronađeno oružje niti eksplozivi. Dva pucnja su ispaljena tijekom operacije u Molenbeeku.

Podsjetimo, policija je zatvorila nekoliko ulica u centru Bruxellesa, no nisu otkrivene nikakve službene informacije. Pretpostavlja se kako je riječ o lovu na Salahu Abdeslama za kojeg se sumnja da se nalazi u Bruxellesu, a umiješan je u terorističke napade u Parizu prošlog tjedna.

Britanski Telegraph javlja kako je policija stanovnicima centra grada naložila da se odmaknu od prozora, a navodno nad gradom nadlijeću i helikopteri. Također, gosti u hotelu trenutno ne smiju izlaziti na ulice. 

Policija je zamolila medije i javnost da informacije o policijskoj akciji ne dijele na društvenim mrežama. 

Belgijske su vlasti u nedjelju navečer odlučile zadržati razinu uzbune u Bruxellesu na najvišoj mogućoj razini zbog mogućnosti terorističkih napada, zbog čega ni u ponedjeljak neće prometovati podzemna željeznica, a sve škole u Bruxellesu bit će zatvorene.

 - Pribojavamo se napada poput onih u Parizu, što znači da bi neki pojedinci mogli izvesti napade u Bruxellesu na više mjesta i u isto vrijeme", izjavio je premijer Michel nakon sastanka nacionalnog Vijeća sigurnosti.

Podsjetimo, informacije od izvora bliskih istrazi govore da je najvjerojatnije u večeri napada Abdeslam bio vozač crnog Renault Clia koji je"ostavio" trojicu bombaša samoubojica u blizini stadiona koji se nalazi u pariškom naselju Saint Denis. 

>> Misteriozno ponašanje najtraženijeg terorista: Izgubio je hrabrost?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

ZI
zimerman
00:50 23.11.2015.

Ovi teroristi sto su uhapseni uskoro ce uz pomoc islamski advokata I naivne ljevice da izadju vani. I onda ce uz pomoc ljevicarski media da ispanu zrtve islamofobije ,a moguce je da bobiju i nesto Para zbog diskriminacije

Avatar majmunranko
majmunranko
22:24 22.11.2015.

Njemački Bild je objavio informaciju da je Milanovićeva vlada prodavala oružje ISIL-u i da od ISIL-a kupuje naftu. Večernji to ne objavljuje da se ne otkrije da je Milanović svoju kampanju u Večernjaku platio i dalje plaća novcem od suradnje s teroristima?

GV
golub Vaso
01:09 23.11.2015.

uhićen neće biti, suđenje nije opcija, jer tada istina izlazi na vidjelo i staju manipulacije, eventualno će ga ubiti kao zeca