Čelnica AfD-a:

'Je li vam Njemačka sada dovoljno raznobojna, gospođo Merkel?'

Foto: Reuters/PIXSELL
Frauke Petry
Foto: Reuters/PIXSELL
Frauke Petry
Foto: Reuters/PIXSELL
Frauke Petry and her co-leader Joerg Meuthen
Foto: Reuters/ PIXSELL
Angela Merkel
Foto: Reuters/PIXSELL
Germany's Chancellor Angela Merkel attends a breakfast meeting on the second day of the EU Summit in Brussels, Belgium, June 29, 2016. REUTERS/John Thys/Pool
Foto: Reuters/PIXSELL
Frauke Petry and her co-leader Joerg Meuthen
Foto: Reuters/PIXSELL
Frauke Petry
Foto: Reuters/ PIXSELL
Angela Merkel
26.07.2016.
u 16:15
'Vrijeme je za promjenu! Vrijeme je za AfD', poručila je Petry.
Pogledaj originalni članak

Frauke Petry, čelnica njemačke protuimigracijski orijentirane stranke Alternativa za Njemačku (AfD), obratila se njemačkoj kancelarki putem svog Facebook profila, a na temu napada koji su posljednjih dana pogodili tu zemlju.

"Würzburg, Reutlingen, Ansbach... Je li vam Njemačka sada dovoljno raznobojna, gospođo Merkel? U kakvom to svijetu živimo? Što se još mora dogoditi da vlasti otvore oči i vide što se događa u Njemačkoj?" napisala je Petry.

"Vrijeme je za promjenu! Vrijeme je za AfD", poručila je Petry.

Prošlog mjeseca kritiku Merkel uputio je i potpredsjednik AfD-a Alexander Gauland koji je njemačku kancelarku nazvao diktatorom koji želi "zamijeniti njemački narod migrantima".

U Njemačkoj posljednjih dana vlada nervoza zbog učestalih napada, a sve je počelo prošlog tjedna napadom mladog afganistanskog izbjeglice u lokalnom bavarskom vlaku koji je napao putnike nožem i sjekirom. Nakon toga novi napad dogodio se u Münchenu kada je 18-godišnjak u ubilačkom pohodu usmrtio devetero osoba te na kraju počinio samoubojstvo.

U nedjelju je muškarac mačetom napadao ljude po Reutlingenu nedaleko od Stuttgarta. U napadu, koji se dogodio na autobusnom stajalištu u popodnevnim satima, ubio je jednu ženu koja je bila trudna, a dvije osobe, jednog muškarca u dobi od 22 godine i još jednu ženu je ozlijedio.

Također, 27-godišnji Sirijac raznio se ispred restorana u njemačkom gradu Ansbachu, gdje se održavao glazbeni festival. Muškarcu je prijetila deportacija u Bugarsku.

>> AfD kritizira Merkel da je diktator: Radikalno mijenja Njemačku

>> Mladić (17) sjekirom i nožem napao putnike u vlaku. U sobi imao zastavu Islamske države. Ministar: Riječ je o izbjeglici

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

OK
okvarbudovič
17:39 26.07.2016.

danke hanuma Merkel.

KA
Karas
17:03 26.07.2016.

Danke Frau Merkel !!!

DU
Deleted user
19:26 26.07.2016.

Angela mora ispunjavati zapovijedi svojih nalogodavaca po cijenu svog života! Tko ima uho neka čuje.