zasad bez propusnica

Čeka li nas pooštravanje mjera? Capak: 'Hoće li se nešto dogoditi na nacionalnoj razini to ćete čuti sutra'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: U HND-u održan panel "Rak debelog i završnog crijeva i programi ranog otkrivanja"
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Pojačana testiranja na COVID-19 ispred šbenske opće bolnice
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Testiranje građana na covid-19
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Testiranje građana na covid-19
30.03.2021.
u 14:19
Po mojoj osobnoj procjeni mislim da će terase ostati otvorene kao što su do sada, kazao je Capak
Pogledaj originalni članak

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je da je strategija Stožera da dnevno razmatraju problematiku oko koronavirusa.

"U zadnjih nekoliko tjedana smo uzeli strategiju da stimuliramo lokalne stožere i županijske zbog toga što imamo velike razlike u incidenciji i broju novooboljelih, pa nam se čini najlogičnije da oni koji imaju veći problem i koji vide u čemu je probleme na njihovom teritoriju da oni donesu mjere koje bi bile najučinkovitije", rekao je.

"Hoće li se nešto dogoditi na nacionalnoj razini to ćete čuti sutra na konferenciji", kazao je Capak o tome ide li se na strože mjere na nacionalnoj razini. 

Na pitanje razmišlja li se o propusnicima kazao je da sada to nije opcija. 

"Već smo više puta rekli da prvo mi nemamo one najstrože mjere dakle policijski sat i totalni lockdown. Ali mislimo da u ovom trenutku ne bi niti sprječavali prelazak između županijama, to se sve prelijeva međusobno. To je mjera o kojoj možemo razgovarati kada će trebat spriječiti prelazak iz županije u županiju. Ovog trenutka ne mislimo da bi to bilo učinkovito", objasnio je šef HZJZ-a.

"Po mojoj osobnoj procjeni mislim da će terase ostati otvorene kao što su do sada", kazao je Capak. 

Video: Plenković, Beroš i Jandroković se cijepili AstraZenecom

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

Avatar EtTore
EtTore
22:55 30.03.2021.

Kad pocinje sezona?

DU
Deleted user
22:23 30.03.2021.

a dok ima 4000 zarazenih da zatvorit. Online se to sve moze drzat. Nego kriminalci hoce se rijesit ljudi koji su posteno zaradili mirovine super jedan manje. Birtije pune proracun .. super Cjepivo tak nisu kupili .. pa je antivax kampanja dobrodosla

Avatar Aristarh
Aristarh
17:56 30.03.2021.

Srijedom je maximum tj sutra. Ako bude ispod 3000 novozaraženih onda mir ali ako bude oko 4000 onda uzbuna. Ne dirajte u NSCZ o vi mudraci bez pokrića.