vukovar

Čedomorstvo ili ne? Policija pokušava rasvijetliti slučaj poslije poroda mlade djevojke

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
U Rapainom Klancu kod Brinja ubijen muškarac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Kamion udario u staricu koja je hodala pješačkom zonom Gajeve
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Hitna pomoć juri cestom
21.09.2022.
u 13:06
Navodno kako je djevojka i dan prije poroda bila kod liječnika jer se nije osjećala dobro pa čak i da joj je na osnovu analiza krvi sugerirano da se javi svome ginekologu. Je li to napravila ili nije za sada se ne zna.
Pogledaj originalni članak

Prije nekoliko dana, u jednom selu u okolici Vukovara, porodila se mlada djevojka i to u obiteljskoj kući poslije čega se u cijeli slučaj uključila i policija. Naime, prema neslužbenim informacijama djevojci je pri porodu pomagao i netko iz kruga obitelji tko je presjekao i pupčanu vrpcu.

Međutim, pri porodu je došlo do određenih komplikacija radi čega je došlo do krvarenja djevojke poslije čega su je odvezli u vukovarsku bolnicu. Liječnici su odmah utvrdili o čemu se radi, odnosno da je riječ o djevojci koja je neposredno prije dolaska u bolnicu rodila. Problem se pojavio jer nije bilo djeteta te je o svemu izvještena i policija koja se odmah uključila u istragu kako bi provjerili o čemu se radi. Nepoznato je koliko je djevojka bila trudna kao i je li dijete pri porodu bilo živo ili ne. Neslužbene informacije od strane mještana kažu kako novorođenčeta nema te da se čak sumnja i u čedomorstvo.    

-Vidjelo se da ima stomak i govorilo se da je trudna ali ne znamo koliko mjeseci je bila trudna. Znamo da je u vezi s dečkom već nekoliko godina koji je i dolazio kod njih kući i bio prihvaćen od obitelji gdje je dolazio i na slavlja. Sam tim to je bila ozbiljna veza tako da nas je sve ova vijest jako iznenadila. Cijelo selo priča o tome i nitko ne može vjerovati posebno jer svi dobro znamo o kakvoj se obitelji radi. Što se tamo događalo znaju samo oni – kažu nam mještani ovoga sela.

Dodaju i kako ne znaju je li djevojka možda prikrivala trudnoću od roditelja kao i kakvi su odnosi bili unutar obitelji. Navodno kako je djevojka i dan prije poroda bila kod liječnika jer se nije osjećala dobro pa čak i da joj je na osnovu analiza krvi sugerirano da se javi svome ginekologu. Je li to napravila ili nije za sada se ne zna.

Kako god poslije informacije iz bolnice u slučaj se odmah uključila i policija koja i dalje provodi krimi istragu cijelog slučaja i pokušava razjasniti što se tu sve dogodilo i tko je sve odgovoran i ima li uopće kakve odgovornosti.

-Za sada možemo potvrditi kako je policija dobila informaciju o ovome slučaju i da i dalje, u suradnji s državnim odvjetništvom, provodimo krimi istragu. Za sada nema elemenata kaznenog djela – rekao nam je kratko glasnogovornik PU vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković koji nije želio davati bilo kakve druge informacije.  

Od mještana doznajemo kako je krimi policija u nekoliko navrata bila u dvorištu ove obiteljske kuće kao i da su uzimali i uzroke tla iz dvorišta i iz same unutrašnjosti kuće. Govore kako je ispražnjena i septička jama, a sve to se, kako oni kažu, radilo s ciljem da se pronađe tijelo djeteta. U međuvremenu su se pojavile i neke nove opcije kako je i gdje završilo tijelo djeteta o čemu je strašno i pomisliti.    

VIDEO: Zaključao se u stan i prijetio samostrelom: Otišao nakon 25 sati čim je dobio hranu iz McDonaldsa

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

VO
Votum
19:00 21.09.2022.

Zašto uporno ponavljate "krimi"? Ili puni naziv kriminalistička ili krim, ali nikako krimi!

Avatar Žabac
Žabac
18:33 21.09.2022.

I abortus je čedomorstvo ali se semantikom izvrće ta činjenica i promovira kao ljudsko pravo!