U ZRAČNOJ LUCI

Carinici otkrili zašto su posumnjali na Brazilku kojoj je u tijelu pronađeno 76 kapsula kokaina

Foto: PU zagrebačka
Carinici otkrili zašto su posumnjali na Brazilku kojoj je u tijelu pronađeno 76 kapsula kokaina
13.10.2021.
u 22:36
Ponašala se izrazito smireno i hladno, a poricala je sve što su je pitali. Testirali su je brzim testom na narkotike koji je pokazao prisutnost kokaina
Pogledaj originalni članak

Sa sobom nije imala puno prtljage za 20 dana odmora, a nije ponijela ni četkicu za zube, opisali su carinici u Zračnoj luci u Zagrebu 28-godišnju Brazilku koja je pokušala prokrijumčariti gotovo kilu kokaina. 

Brazilka je 990 grama čistog kokaina progutala kroz 76 kapsula, što su kasnije pokazale i rendgenske snimke njenog abomena. Carinici su za Dnevnik.hr kasnije objasnili što ih je točno navelo na sumnju. 

- Karta je kupljena nekoliko dana prije leta i plaćena je znatno više – osamsto dolara više nego što inače košta i uvidom u dokumentaciju vidjeli smo da nema čekiranu prtljagu za dvadeset dana koliko je planirala ostati u Hrvatskoj. Došla je s jako malo prtljage i pregledom smo ustanovili da nema ni četkicu za zube, objasnio je Vlado Jurinjak, voditelj smjene CGU Zračna luka. 

Ponašala se izrazito smireno i hladno, a poricala je sve što su je pitali. Testirali su je brzim testom na narkotike koji je pokazao prisutnost kokaina, no droga nije pronađena. 

- Djevojka je bila prilično ustrajna. Tek kad smo je suočili sa slikama RTG uređaja, priznala je da je progutala određenu količinu kapsula s drogom. Prije toga bila je poprilično smirena, iz čega se može zaključiti da je recidivist, kazao je predstojnik Carinskog ureda Tihomir Žegrec. 

Djevojka je za transfer dobila 1.000 eura, a Žegrec je kazao kako zarada mula ovisi o stupnju očaja u kojem se nalaze. 

- U konkretnom slučaju izjavila je da je dobila tisuću eura, a još tisuću trebala je dobiti kod isporuke, nadodao je. 

- U zadnjih mjesec dana su četiri putnika sa sličnim modalitetom zaustavljena u drugim državama članicama EU, a odredište je bio baš Zagreb, zabrinuti su iz Zračne luke. 

>> VIDEO Naša znanstvenica progovorila o velikoj temi u Europi i otkrila što će se događati s autima i avionima

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

PR
pravdazaivu
07:50 14.10.2021.

je li ovo droga za martinu dalić '

DU
Deleted user
06:49 14.10.2021.

Je li imala covid potvrdu?

AL
AlojzVjekoslav
08:19 14.10.2021.

Smijurija. Kao mala djeca a ne odrasli ljudi. Dobili dojavu, našli kilo a prošlo najmanje 20 kg