objektivnost

Čak i agencije prijateljskih zemalja ravnodušno o Kimovoj smrti

Foto: 'KNS'
Čak i agencije prijateljskih zemalja ravnodušno o Kimovoj smrti
19.12.2011.
u 13:40
Sjevernokorejska agencija KCNA prvo je objavila da je Kim "preminuo od velikog mentalnog i fizičkog napora", no kasnije je kao vjerojatniji uzrok naveden srčani udar.
Pogledaj originalni članak

I dok je vijest o smrti Kima Jong-ila u sjevernokorejskim medijima objavljena pristrano, uz veliku tugu, mediji i agencije većine zemalja ostali su objektivni, čak i kad je riječ o onim malobrojnim zemljama koje su s izoliranom Sjevernom Korejom održavale prijateljske odnose.

Sjevernokorejska novinska agencija KCNA isprva je objavila da je Kim "preminuo od velikog mentalnog i fizičkog napora", a kasnije je čak i ona kao najvjerojatniji uzrok smrti navela srčani udar. Na državnoj televiziji nisu skrivali tugu  –  vijest je pročitala uplakana voditeljica odjevena u crnu haljinu za sprovode.

Kineska je vlada Sjevernoj Koreji izrazila "duboko žaljenje" zbog smrti Dragog Vođe, no kineska je državna agencija Xinhua ostala pribrana i objektivna, baš kao i ruska RIA. Južnokorejska agencija Yonhap piše pak kako je sjevernokorejski vođa umro nakon "desetljeća vladavine željeznom šakom" i da je neprestano inzistirao na razvijanju nuklearnog oružja.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.