kukuriku koalicija

Čačić: MMF nam može pomoći, ali nadam se da nam neće trebati

Foto: 'Boris Scitar/PIXSELL'
'21.11.2009., Zagreb - Okrugli stol SDP-a s ekonomistima o ekonomskoj krizi u Hrvatskoj odrzan je u Novinarskom domu. Zoran Milanovic, Slavko Linic. Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
'06.03.2011., Zagreb - Gosti danasnje emisije u studiju 24 sata TV - Nedjeljom prijepodne s 24 sata uzivo bili su Radimir Cacic i Ivan Suker. Radimir Cacic Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
'13.07.2010., Markov trg, Zagreb - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske. Ministar financija Ivan Suker i predsjednica Vlade Jadranka Kosor. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
'14.09.2011., Zagreb - U hotelu Sheraton je odrzana 4. konferencija pod nazivom, Suradnja javnog i privatnog sektora - kocnica ili poticaj razvoja. na konferenciji su bile prisutne osobe iz hrvatskog
24.10.2011.
u 23:25
– Stoji sve što je Linić rekao o MMF-u. Ali griješi kada to govori mjesec dana prije izbora - poručuju iz Kukuriku koalicije.
Pogledaj originalni članak

Nakon izjava Slavka Linića da će Hrvatskoj u 2012. trebati aranžman s MMF-om doznajemo da su u SDP-u vrlo ljutiti zbog tog njegovo solo nastupa. No, u SDP-u nitko nije želio službeno komentirati Linićev stav o MMF-u.

>>Jadranka Kosor: Linić ima hrabrosti reći ono što Milanović nema - da će dovesti MMF

Pogrešan tajming

– Aranžman s MMF-om nije dio našeg programa. Nećemo dopustiti da nam ekonomsku politiku vodi netko sa strane – kaže naš izvor iz SDP-a. Radimir Čačić, svjestan političke štete koju je Linić učinio koaliciji, pokušao je izgladiti stvari.

– Linić nije eksplicitno rekao da ćemo pozvati MMF, nego izrazio svoju bojazan. Mi, naime, nemamo cjelovit uvid u stvarno stanje državnih financija. To ćemo vidjeti tek nakon izbora. Iskreno vjerujem da ćemo stvari moći držati pod kontrolom. Ne MMF-u, naš je načelan stav. Ne zato što se s MMF-om ne može, dapače oni nam mogu pomoći oko kreditnog rejtinga, nego zato što se nadam da nam neće biti potreban – rekao je Čačić.

– Stoji sve što je Linić rekao o MMF-u. Ali griješi kada to govori mjesec dana prije izbora. Većina građana MMF povezuje s manjim plaćama i rodiljskim naknadama, s otpuštanjima... Naravno da će nam trebati MMF, ali ne treba to govoriti prije izbora – kaže naš sugovornik iz ekonomskog tima Kukuriku koalicije. Stručna javnost, pak, podržava Linićev stav o reformama.

– Linić je u pravu što ste tiče reformi koje se moraju provesti. Trebalo ih je provesti prije dvije godine – kaže Sandra Švaljek, ravnateljica Ekonomskog instituta i jedna od premijerkinih savjetnica, autorica Programa gospodarskog oporavka.

Ističe da je pitanje zvati MMF ili ne sporedno, ključno je da se reforme moraju provesti.


Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 541

Avatar dariodario551
dariodario551
07:46 25.10.2011.

Ukidamo isplatu Božićnica do daljnjega osim nama u HDZu

HS
Hrvatski sin
10:15 25.10.2011.

crveni će opet pobjedit na anketama s pantovčaka

OB
-obrisani-
05:51 25.10.2011.

Mislim da ce linic poslije izbora ostati bez stranke.