Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"vatreni doček"

Pet privedenih zbog plakata i gaća za premijerku u Imotskom

imotski, rublje (1)
Foto: 24 sata
1/10
24.10.2011.
u 13:20

Premijerkinu dolasku u Imotski prethodila je prijepodnevna akcija vatrogasaca i policije koji su sa zgrade na ulasku u grad skidali transparente.

Slavko Linić ima hrabrosti reći ono što Milanović nema – da će dovesti MMF. To znači smanjivanje plaća za oko 80 posto ljudi zaposlenih u državnim službama te uvođenje poreza na imovinu.

– Mi smo protiv uvođenja takvog poreza. MMF su najbolje osjetili hrvatski branitelji i zaposleni u državnim službama, a smanjene su bile i rodiljske naknade. Mi smo u startu smanjili za 20 posto rashode za koje oporba nije htjela glasovati – izjavila je premijerka Jadranka Kosor u Makarskoj zamoljena da komentira najave o mogućem dolasku MMF-a.

Dodala je da Linić najavljuje rasprodaju svega što je preostalo, čak i HEP-a. A ova vlast – poručila je premijerka – neće prodavati ni HEP ni šume niti vodu. Podsjetila je da je njezina vlada donijela Zakon o zabrani prodaje HEP-a.

Na upit kako komentira činjenicu da je Branimir Glavaš nositelj liste HDSSB-a, Kosor je izjavila:

Kosor: HDSSB je stranka koja vodi u krivom smjeru

– Kad je donesena presuda, stranka je pokazala da ne poštuje odluke suda. To su stranke koje vode u krivom smjeru – rekla je poručujući da moramo poštovati sudbenu vlast, a oni su višekratno pokazali da im to ne pada na pamet. To je posao za DIP – ustvrdila je.

Glede financiranja HDZ-ove kampanje rekla je da GONG opetovano preskače činjenicu da Kukuriku koalicija može postojati tek kada se raspišu izbori.

– A oni su već prekršili izborno zakonodavstvo. Neće se moći predstavljati kao Kukuriku koalicija, a GONG o tome ne govori – rekla je. Upitana za troškove kampanje, Kosor ističe da je Zakon o financiranju političkih stranaka vrlo jasan, restriktivan i strog. Mimo njega neće se moći potrošiti ni lipa. Kampanja počinje kad se izbori raspišu – naglasila je.

Jadranka Kosor, koja u Makarskoj boravi u povodu Dana grada, označila je početak radova na gradnji lukobrana u što će biti uloženo 20 milijuna kuna. Premijerka je svečano otvorila radove i na gradnji 130 stanova iz programa POS-a. Investicija je vrijedna gotovo 68 milijuna kuna.

Zbog premijerke petero privedenih

Premijerka je kasnije stigla i u Imotski, a tome je prethodila prijepodnevna akcija vatrogasaca i policije koji su sa zgrade na ulasku u grad skidali transparente poput "Vratite ukradeno". Postavili su ih građani koji tvrde da ne pripadaju političkim strankama ni udrugama nego su nezadovoljni pojedinci.

Zbog dolaska premijerke Jadranke Kosor na policijsko ispitivanje privedeno je pet Imoćana. Oni su postavili  transparent "Vratite pokradeno" na ulasku u grad koji je skinut prije premijerkina dolaska, a povezuju ih i s jučerašnjim performansom kada su fasadu zgrade "ukrasili" donjim rubljem, odnosno gaćama koje simboliziraju propast imotske tvornice trikotaže Trimota. Sanja Nazlić iz PU splitsko-dalmatinske tek je kratko potvrdila da je policijski postupak u tijeku te u javnost još neće izlaziti s detaljima.

Kada je premijerka stigla u Imotski, neprimjerenim plakatima nije bilo ni traga. Dočekali su je samo veseli taktovi limene glazbe. Otvorila je dvoranu Glazbene škole "Fra Ivan Glibotić" vrijednu 2,1 milijuna kuna te obećala pomoć u opremanju škole.

– Jedva čekam da Hrvatska bude članica EU pa da ovdje organiziramo koncert za naše europske prijatelje – rekla je Kosor. Naglasila je da smo se lani i preklani odricali svega čega smo mogli, ali da je Vlada svaku lipu pametno uložila čemu svjedoči i novootvorena dvorana. Istaknula je da su za tunel Sv. Ilija potrošili 300 milijuna kuna, a pomagali su novčano grad Imotski te općine Lovreč i Zagvozd. Najavila je da će Vlada i dalje pomagati Imotsku krajinu. Na odlasku su je dočekale radnice Trimota i zahvalile za nekoliko plaća koje su im nedavno isplaćene. Premijerka je potom obišla Imoćanku, poljoprivrednu zadrugu branitelja.

Komentara 458

Avatar dariodario551
dariodario551
14:46 24.10.2011.

Bešte od Linića što dalje tako vam pomogao bog i svi sveci božji

Avatar wratnik
wratnik
17:25 24.10.2011.

Ova -pukyjeva- zaljubljenost je polako vec perverzna,!

DM
dmarijan
14:06 24.10.2011.

\"Nećemo prodavati vode,šume.....\" a baš su to započeli, pa su ih srećom zaustavili. hdz NIKAD VIŠE !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije