Požeško-slavonska županija

Brojne zanimljivosti Zlatne doline

Brojne zanimljivosti Zlatne doline
Brojne zanimljivosti Zlatne doline
31.08.2018.
u 12:11
Požega se ponosi prvim hrvatskim Muzejem u loncu, koji već godinama objavljuje recepte najslasnijih slavonskih tradicionalnih jela. Požeški fakini, pašteta od čvaraka, posna sarma i ne diraj me diko! samo su neke od originalnih delikatesa koje uz njihovu recepturu možete pripremiti.
Pogledaj originalni članak

Geocaching ili jedna sasvim nova priča
Požega jedva čeka navesti vas na igru i avanturu u digitalnom svijetu, kroz priču koja spaja tehnologiju i stare gusarske mape s blagom. “Skrivena blaga Požege” mamac su svim ljubiteljima geocachinga i onima koji će to postati u Zlatnoj dolini. Potreban vam je tek pametni telefon i aplikacija c:geo za Android ili Geocaching® - Treasure Hunt za iPhone. Pravila igre zarazno su jednostavna. Pronađite pomoću GPS uređaja na svom smartphoneu jedan od skrivenih “cacheva”, lokaciju u Požegi koja otključava manje poznate informacije o požeškim znamenitostima. Za dodatni poticaj uz neke od cacheva postavljene su skrivene kutije s predmetima koje možete zadržati, ako u kutiju postavite drugi predmet iste ili veće vrijednosti. U požeškoj geocaching priči tehnologija će vas vratiti u djetinjstvo, maštu prepunu moćnih brodova, strašnih gusara i skrivenog blaga.

Požega je prepuna razasutih QR kodova koji vas nakon skeniranja navode na početak neke uzbudljive biciklističke ili pješačke ture! Svakako ih isprobajte, kao i registraciju na stranici www.aureusmons.org, gdje svoje “prolazno vrijeme“ možete dodati na top ljestvice najbrže svladanih biciklističkih tura!

3000 litara piva s više od 50 pivskih stilova popilo se prošlog ljeta na popularnoj “Požeškoj krigli”. Požeština nudi jednu od najživljih craft pivarskih scena u Hrvatskoj

Brojne zanimljivosti Zlatne doline

Započnite zajednički život doslovno u – oblacima!
U Požegi ćete sigurno osjetiti dobru priču u zraku. Zašto je ne biste i doživjeli upravo ondje, u zraku? Uz požeški letački klub Bumbar možete se vinuti u visine. Bilo da ste iskusni letač sa završenom obukom ili avanturist željan novih doživljaja, nebo Zlatne doline postaje vaše igralište. Autori ove priče požeški su paragliding profesionalci A ako osjetite da su zaruke u zraku, u Požegi također imaju nešto za vas. U posebnoj paragliding ponudi možete svoju ljubljenu (ili ljubljenog) zaprositi u zraku iznad Zlatne doline! Recite “da“ avanturi i jedinstvenom doživljaju te započnite svoj zajednički život doslovno - u oblacima.

BIVŠI MOSTOVCI O RASKOLU U MOSTU

'Raspudići su otišli iz karijernih razloga, istih onih zbog kojih su i došli u Most'

Marko Vučetić se pita zašto Mariji Selak Raspudić Marin Miletić nije smetao i na listi za Sabor ako joj je sad smetao na listi za EU parlament, Vlaho Orepić drži da je Most u konfliktu s vlastitom idejom i svima oko sebe, Ivana Ninčević-Lesandrić da se stranka više bavi pobačajem nego gospodarstvom, a Ivica Relković da Most ima problem hrabrosti zadnjeg koraka, odnosno hrabrosti ulaska u mogućnost izvršne vlasti i s nekim s kim nije bitno blizak

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.