monstrum na sudu

Breivik: Branio sam Norvešku od muslimanske kolonizacije

Foto: AFP/Pixsell
breivik
Foto: Reuters/Pixsell
oslo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
oslo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
oslo (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
oslo (1)
Foto: Reuters/Pixsell
oslo (1)
Foto: Reuters/Pixsell
oslo (1)
Foto: Reuters/Pixsell
oslo (1)
Foto: Reuters/Pixsell
oslo
Foto: Reuters/Pixsell
oslo (1)
25.07.2011.
u 09:28
Sudac Kim Heger prenio je Breivikovu tvrdnju prema kojoj su norveškom monstrumu u svemu pomogle i dvije ćelije istomišljenika.
Pogledaj originalni članak

Norveška policija objavila je revidiran broj žrtava nakon masakra u Oslu i na otoku Utoyi i sada tvrdi da je ukupno poginulo 76 osoba, a ne 93. U pucnjavi na otoku Utoya poginulo je 68 osoba (a ne 86 kako je prvotno bilo javljano), a u eksploziji bombe u Oslu poginulo je osam osoba (jedna više od ranije procjene).

Anders Behring Breivik, 32-godišnji Norvežanin osumnjičen za dva masakra, u Oslu i na otoku Utoyi, iza zatvorenih vrata saslušan je na sudu u Oslu. Prema izjavi suca Kima Hegera, Breivik je izjavio da je zlodjelo pripremao s dvije ćelije. Masakr je branio kao “neophodan kako bi se Norveška obranila od muslimanske kolonizacije”. Idući put će se na sudu pojaviti za osam tjedana, do kad mu je određen pritvor. Na izlazu iz zgrade suda kolonu automobila napala je skupina mladih, ali sve je bilo bez posljedica.

Saslušanje nije bilo otvoreno za javnost, a nazočni su bili samo sudac, tužitelj, okrivljeni i njegov odvjetnik.

Što se tiče sudskih postupaka iza zatvorenih vrata, norveški zakon nalaže obvezu šutnje svim sudionicima u raspravi, odnosno da nitko od prisutnih u postupku ne može sadržaj prenositi dalje, primjerice, medijima.

Pojavio se i zahtjev za bojkotiranje saslušanja ubojice iz Osla kako bi se osumnjičenom za masovno ubojstvo uskratila mogućnost da širi svoje ideje.

>>Dum-dum metke htio je zatrovati nikotinom da dokrajči žrtve

>>Breivik tvrdi da je pripadnik militantnoga kršćanskog reda

>>Odvjetnik Borojević: Breivik može dobiti i doživotnu kaznu

Minutom šutnje točno u podne Norvežani su odali počast žrtvama 32-godišnjeg Andersa Behringa Breivika koji je u ubilačkom pohodu u petak ubio 93 osobe i ozlijedio njih još 90-ak. Na središnjem gradskom trgu u Oslu, Sveučilišnom trgu ispred zgrade Pravnog fakulteta, uz nepreglednu rijeku sugrađana posljednji pozdrav žrtvama izrazili su kraljevska obitelj i članovi norveške vlade. Potom su u predvorju sveučilišne zgrade potpisali protokol sućuti.

U Poljskoj priveden pomagač monstruma iz Norveške

U Poljskoj je, u Wroclawu, javljaju norveški mediji, privedena osoba koja je monstrumu iz Osla prodala kemikalije za izradu paklenih bomba. Tog se poljskog građanina navodno povezuje s terorističkim napadom u Oslu. Ističe se da je riječ o vlasniku jedne internetske trgovine u kojoj je, na što navode tragovi u istrazi, ubojica iz Osla nabavio kemikalije potrebne za izradu bomba. Budući da je Breivik u svom spisu “Manifest” napisao da je za ono što mu je bilo potrebno trgovao preko interneta s istočnom Europom, to je najvjerojatniji trag koji je doveo do Wroclawa.

>>Ideološka inspiracija ubojice iz Osla: Karadžić je ratni heroj

Prijeti mu do 21 godina zatvora, no kazna se može povećati ako postoji mogućnost ponavljanja djela.

Premda je priznao ubojstva, Breivik ne želi preuzeti kaznenu odgovornost za to što je učinio.

– Želio je napasti društvo i društvene strukture – kazao je njegov odvjetnik.

Pobješnjeli Norvežanin u napadu je upotrijebio takozvane dum-dum metke koji razaraju pogođeno tkivo i ostavljaju minimalne mogućnosti za preživljavanje. Neke su ozlijeđene osobe životno ugrožene, a najmanje četiri smatraju se nestalima.

Policija je izvijestila da ne traži drugog napadača, no ne isključuje mogućnost da je Breivik imao pomoć.

Jedna od prvih osoba koje su poginule na otoku bio je polubrat princeze Mette-Marit Trond Berntsen (51) koji je, kao policajac, volontirao na otoku Utoya na skupu mladeži Laburističke stranke.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 614

OB
-obrisani-
00:26 27.07.2011.

nadji izno iz jevandjelja verse na nasem jeziku.....ne razumem ja to na engleskom....ne mogu da pohvatam kontekst i simboliku....

OB
-obrisani-
00:27 27.07.2011.

Sve navedeno je potpuno iskrivljeno i prevedeno na način kako odgovara neprijateljima Kršćanstva a Izno to demonstrira kao najistinitije evanđelje... Žalosno

OB
-obrisani-
00:25 27.07.2011.

Isus nikada nigdje nije spomenuo one koji nose loše voće Dakle , sve su to apsolutne neistine Izno, zašto pišeš o nečemu o čemu nemaš pojma?