UBOJSTVO NA JARUNU

Bratu policajca ubojice sudit će za pomaganje u zločinu?

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
siniša šoštarić,ivan mamić,portal (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
siniša šoštarić,ivan mamić,portal (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
siniša šoštarić,ivan mamić,portal (1)
01.03.2013.
u 09:59
Damir Šoštarić je s bratom Sinišom u džipu naganjao mladiće od Remize do Jaruna. Siniša Šoštarić je u Ivana ispalio četiri hica na Horvaćanskoj
Pogledaj originalni članak

Dvije godine i tri dana prošlo je od ubojstva Ivana Mamića (18) na zagrebačkom Jarunu, no pravda, smatra obitelj Mamić, još nije zadovoljena jer pomagač ubojice i dalje slobodan šeta gradom.

Ganjali ih autom

Riječ je o Damiru Šoštariću (36), bratu policajca Siniše Šoštarića (43) koji je lani nepravomoćno osuđenog na 14 godina zatvora jer je Ivanu iz službenog pištolja, iz blizine sasuo čak četiri hica u leđa. I mlađi Šoštarić mogao bi se naći na optuženičkoj klupi, kako smatraju Mamićevi, zbog pomaganja bratu u likvidaciji mladića, a o prihvaćanju optužnice protiv Damira Šoštarića odlučit će Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda sredinom ovog mjeseca.

Podsjetimo, Damir Šoštarić kobne je večeri u zimi 2011. godine šetao psa rotvajlera po Remizi u bratovu društvu. Kad je došlo do sukoba između Ivana i Siniše, odnosno kada su Ivan i njegov prijatelj počeli bježati, braća Šoštarić ušla su u automobil i ganjala ih do Jaruna. Na Horvaćanskoj cesti Ivanov prijatelj uspio je pobjeći, no Ivan, nažalost, nije bio te sreće. Teško ranjen u blizini crkve Sv. Mati Slobode mladić je nazvao Hitnu pomoć i zavapio: “Pomozite, pucali su na mene!”

Mamići smatraju da upravo ta snimka dokazuje da policajac nije bio sam jer je Ivan govorio u množini. Osim toga, postoje svjedoci koji tvrde da su braća bila zajedno, a na policijskom ispitivanju ni Šoštarići nisu krili gdje su bili te večeri. Na obavijesnom razgovoru u policiji Damir je tako opisao da je s bratom na Remizi ušao u džip nissan kako bi tražili mladiće. Problem je, međutim u tome što se službene zabilješke policije na sudu ne mogu koristiti i u prijevodu nisu nikakav dokaz.

Nakon ubojstva, braća nisu nazvala ni Hitnu. Siniša je odlazio na posao iduća tri dana dok nije uhićen, kao da se ništa nije dogodilo. Njegov je brat, vlasnik automehaničarske radionice, šutio. Zanimljivo je što je policija svog kolegu prijavila za ubojstvo iz bezobzirne osvete za što je moguće dobiti četrdeset godina zatvora, no tužiteljica Ana Marija Lončarić djelo je prekvalificirala u ubojstvo za što je predviđena puno manja kazna. Šoštarić je na kraju osuđen na četrnaest godina zatvora što je godinu dana manje od najviše kazne za ubojstvo.

Svjedočit će i supruga

Tijekom suđenja osim tužiteljice Ana Marije Lončarić Šoštariću je dio pitanja postavila Tanja Vranjican Đerek, odvjetnica obitelji Mamić kako bi razjasnila što se događalo kobne večeri. Istražni organi prije dvije godine nisu ni pokušali progoniti Damira Šoštarića radi pomaganja u ubojstvu.

Na kraju je vrlo iživcirana i nepravdom pogođena obitelj Mamić prijavila tužiteljicu Lončarić, koja je od lani u mirovini, šefovima u Državnom odvjetništvu. Mamići su od DORH-a dobili odgovor “da su obavili istragu i da tužiteljica nije učinila nikakav propust”. Ako sud potvrdi optužnicu za Šoštarića mlađeg, klupu za svjedoke neće moći izbjeći supruga Siniše Šoštarića koja je na suđenju suprugu iskoristila blagodati i nije svjedočila.

>> Rekonstrukcija ubojstva: Policajac je vjerojatno pucao iz blizine

>> Policajcu S. Šoštariću 14 godina zatvora za ubojstvo Ivana Mamića

>> Policajac je lagao: Zrna se nisu odbila o pod, kako je tvrdio

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

NE
nomen est omen
10:31 01.03.2013.

Znam da je obitelji težak gubitak djeteta, ali od ove druge optužnice (protiv brata) neće biti nšta, osim što će odvjetnici obitelji dobro naplatiti svoj rad!

TR
Trempetich
10:06 01.03.2013.

Izlazim van petkom i subotom, a nekad i preko tjedna, već 15 godina redovito. Prošao sam skoro sve kvartove, zabave, partije, aftere, klubove i nagledao se i doživio stvarno svega i svačega... Možda nema pucnjava, ali poslje 12 se ovakve slične stvari događaju vani barem nekoliko puta u tjednu....i to samo što sam ja vidio na svoje oči... Ekipa je nabrijana maksimalno.

DU
Deleted user
10:58 01.03.2013.

Nikad mi nije bilo jasno (a vjerojatno nikada ni neće) , što tjera čovjeka (bez obzira o kome je riječ... policajcu ili nekom drugom) da izvadi pištolj , puca i ubije nenaoružanog čovjeka od kojega mu još ni ne prijeti nikakva opasnost !!!!