Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo na jarunu

Policajac je lagao: Zrna se nisu odbila o pod, kako je tvrdio

siniša šoštarić
Marko Prpić/PIXSELL
31.05.2012.
u 21:56

Rade Stojadinović rekao je da nije moglo biti riječi o odbijanju metaka o asfalt jer bi tada izgubili energiju i ne bi prošli kroz tijelo

Balističar Rade Stojadinović u četvrtak je svojim iskazom na zagrebačkom Županijskom sudu glatko “pomeo” obranu policajca Siniše Šoštarića, optuženog za ubojstvo Ivana Mamića (18) lani na Jarunu.

Šoštarić je, podsjetimo, na nedavnoj rekonstrukciji ubojstva kazao da je ispalio četiri, pet hitaca prema Mamiću, no da su se hici odbili o asfalt te da nije ni shvatio da je ranio mladića. Vještačenjem je pak potvrđeno da je mladić pogođen s najviše dva metra udaljenosti.

– Nemoguće je golim okom vidjeti let i odbijanje ovako brzih projektila. Mamić je pogođen s četiri pištoljska zrna u leđa i nije bilo nikakvih odbijanja zrna, već su to bili izravni pogoci, što jasno pokazuju i pravilne ozljede na Mamićevu tijelu. Osim toga, u slučaju odbijanja projektili bi izgubili energiju i ne bi više mogli probiti tijelo – rekao je vještak, iznerviran upadicama Šoštarićeve odvjetnice Milice Đurđević, koja ne priznaje njegovo vještačenje, a nepouzdanima smatra i podatke o očevidu. Šoštarićeva supruga i brat odbili su svjedočiti, na što imaju pravo kao bliski srodnici.

Komentara 7

GL
GlogovKolac
22:55 31.05.2012.

Od kada to zrno prilikom odbijanja od tvrde podloge toliko gubi snagu da ne može probiti tijelo???Malo im je glupa teorija.Jedina stvar koja može rušiti teoriju o rikošeu je kut ulazka zrna u tijelo.Nije isto ako se odbija od poda pod kutem ili direktnim ciljanjem u leđa nekome.

TO
Toni50
22:59 31.05.2012.

KJultura od Tita ako me netko pita brišaloši su na dijelu nedaju da se druge nauči istini a to je da svi krivci lažu pa bili oni kriminalci ili indijanci ili posranci . Samo policajci su uvjek iskreni .. ( ovo o policajcima sam morao napisati da me opet ne obriše zaduženi polip !)

MO
mojavisost
22:38 31.05.2012.

da je obrana pogledala sve serije tipa CSI ne bi ovakvu glupu teoriju pokusala obraniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije