Bez vode i struje

Branitelj živi u šupi od 4 m2: 'Štakori mi pojedu svu hranu'

Foto: Ilustracija/ Davor Javorovic/PIXSELL
Branitelj živi u šupi od 4 m2: 'Štakori mi pojedu svu hranu'
14.03.2014.
u 14:42
Dokad ću tako moći živjeti, ne znam – kaže Zlatko Potočnjak
Pogledaj originalni članak

Bez ikoga i ičega, tako živi hrvatski branitelj Zlatko Potočnjak (60) kojem je dom posljednje dvije godine šupa od četiri četvorna metra.

– Kupio sam je za sto kuna, lokot sam platio još 20 i sretan sam jer mi bar kiša ne pada na glavu. Još samo da me ne jedu štakori, da mi ne grizu to malo sirotinjske odjeće koju imam i hranu koju nekad prikupim, bilo bi bolje – ispričao je ovaj branitelj za Glas Slavonije.

Zlatko je do prošle godine primao opskrbninu od 1100 kuna, no ona mu je ukinuta. Dok traje upravni postupak, nema od čega živjeti, a u odjelu za skrb o braniteljima u Uredu državne uprave nalazi se u najugroženijoj skupini. Kaže da mu štakori jedu hranu, a zbog života bez vode i struje, kaže, već se godinu dana nije pošteno okupao.

– Nažalost, ja sam samo jedan od branitelja koji je ukidanjem opskrbnine ostao bez ičega. Dokad ću tako moći živjeti, ne znam – dodaje Zlatko.

>> Branitelj i ratni invalid prodaje bubreg jer nema od čega živjeti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

TU
turko
15:30 14.03.2014.

a kad tamo stanove dobili branitelji,ako to jesu, koji stanove iznajmljuju i nikad u njima nisu boravili, a što rade braniteljske udruge ? zar postoje samo za bogačenje i političko isticanje i pravljenje nemira?

Avatar žrtve tuđmanizma
žrtve tuđmanizma
15:11 14.03.2014.

mislim da treba naglastiti da je branitelj,ne zbog onih koji to nisu nego zbog silnih udruga braniteljskih kojih ima svaki 200 metara u zagrebu a u kojima je prosječna plaća 7500 kuna bruto,stožer za obranu vukovara šeta po izletima po međugorju da g....ca vidi puta dok njihovi branitelji skapavaju od gladi,ministarstvo branitelja se voza uskupim autima dok ovaj čovjek nema ni za kruh,pošteni generali koji su opljačkali ovu državu pa danas imaju crpke,dragulje i da sad ne nabrajam dalje uživaju jer su vjerojatno na pošten način došli do tih pumpi i dragulja za razliku od ovog branitelja koji trune u šupi,al bitno je da se vodi polemika oko pedera ćirilice katoličanstva i svega ostalog dok ti isti takozvani kvazi katolici prodaju priče o komunjarama kako bi još više opljačkali ovo malo jada što je ostalo preko svojih udruga i stožera ne pada im na pamet da pomognu svom branitelju,a vjerojatno će naći izgovor da je ovaj branitelj komunjara ili kaj već,bruka i sramota,gdje će im duša zbog ovog čovjeka "zaključite sami"

MO
mojazemlja
15:41 14.03.2014.

Najjači su ovi što znaju kolika je čija mirovina,tko je lažni branitelj,udruge... pa čovječe prijavi" lažnjake"...prijavi, a nemojte nas stalno prskati tintom koja služi za terapiju osobnih kompleksa...