NEPRAVOMOĆNO

Branio se da je zaljubljen u sustanarku, osuđen zbog silovanja

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Branio se da je zaljubljen u sustanarku, osuđen zbog silovanja
10.07.2018.
u 15:15
Muškarac je priznao da je imao spolni odnos s 24-godišnjakinjom, no negirao je silovanje
Pogledaj originalni članak

Muškarac (31) na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kazanu od godine i dva mjeseca zatvora zbog silovanja žene (24). Od dosuđene mu kazne u zatvoru će provesti šest mjeseci dok mu se ostatak mijenja uvjetnom kaznom od osam mjeseci uz rok kušnje od četiri godine.

Prema optužnici, 31-godišnjak se teretio da je u noći na 24. srpnja 2015. u stanu u kojem je kao sustanar živio s 24-godišnjakinjom, oko ponoći ušao u njezinu spavaću sobu nakon čega je gol legao na nju te je potom razodjenuo. Ona je vikala, no to ga nije spriječilo da je siluje. On se branio da je bio zaljubljen u nju te da su oni počeli vezu, dok je žrtva to negirala.

O događaju je šutjela gotovo godinu, kada je o onom što joj se dogodila ispričala sestri i prijatelju. Oni su tada prvo pitali 24-godišnjaka je li to istina, a on je priznao da je imao spolni odnos s 24-godišnjakinjom, no negirao je silovanje. Tada je prijavljen policiji i uhićen, a u istražnom zatvoru je bio oko mjesec dana.

Inače i žrtva i počinitelj su gluhonijemi, a tijekom suđenja raspravi je cijelo vrijeme nazočio tumač za znakovni jezik.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

RE
reborn
15:58 10.07.2018.

Citati: ". Ona je vikala, no to ga nije spriječilo da je siluje"; kao i "Inače i žrtva i počinitelj su gluhonijemi".... Može pojašnjenje - kako je gluhonijema žrtva vikala, te ako zaista i jeste, kako je gluhonijemi počinitelj to uopće mogao čuti?

RA
rafael885boban
15:49 10.07.2018.

Ima li dokaz i koliko su stari.