Brammertz

Brammertz: Srbija mora reći tko je pomagao haaškim bjeguncima

Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
Brammertz: Srbija mora reći tko je pomagao haaškim bjeguncima
17.05.2012.
u 08:19
Brammertz zamjera što se na osuđenike u zemljama iz kojih potječu gleda kao na \"nacionalne heroje\".
Pogledaj originalni članak

Glavni tužitelj Haaškog tribunala Serge Brammertz izjavio je da će sljedećeg tjedna posjetiti Beograd i potom uputiti Vijeću sigurnosti UN-a izvješće o suradnji Srbije,a   ocijenio je kako "suradnja nije završena".

– Suradnja o slučajevima koji su u tijeku je dobra i posao ide svojim tijekom, a time istovremeno hoćemo reći i da suradnja nije završena. Glavna prepreka u suradnji, to što bjegunci nisu bili uhićeni, uklonjena je i mi smo odali priznanje za uhićenje, ali poručujemo da se mora nastaviti suradnja vezana za preostala suđenja Karadžiću, Mladiću i ostalima. I dalje postoji otvoreno pitanje istrage mreže pomagača bjeguncima o čemu smo dobili malo informacija i nadamo se da ćemo sljedećeg tjedna, kada dođemo u Beograd, dobiti još informacija o tome – rekao je Brammertz za B92.

Potvrdio je da ima određene rezerve na prijedlog srpske vlade prema kojemu bi haaški osuđenici mogli služiti kaznu u zemljama regije jer smatra da je prerano o tome sada odlučivati i zamjera što se na osuđenike u zemljama iz kojih potječu gleda kao na "nacionalne heroje".

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

OB
-obrisani-
08:48 17.05.2012.

Pa jeste pravda znas,ako uvate Cileanca da prodaje oruzje Hrvackoj ili Talibanima onda je zlocin a kad uvate Francuza (Srpskog saveznika) da prodaje Hrvatima oruzje i sprema atomsku za Iracane onda nije ,po istoj logici su Srpski generali krivi sto su podrzavali Srbe u Hrvackoj i to u procentima od onog sto su podrzavali Nemci Hrvate mimo svoje sopstvene zabrane.Naravno ocekuje se i osuda Hileri Klinton za saucesnistvo u trgovini organima

OB
-obrisani-
08:51 17.05.2012.

Zaista se upitaš na čijem si portalu...

AN
angel70
08:42 17.05.2012.

viđu bivšeg kolonizatora što se pravi pametan..... e što volim ove što bi menjali i pamet i mali mozak....sve u cilju nekakve pravde