NAFTNA MRLJA

BP će zbog katastrofe deponirati 20 milijardi dolara

Foto: AFP
BP će zbog katastrofe deponirati 20 milijardi dolara
VL
Autor
Hrvoje Dečak
16.06.2010.
u 18:55
David Cameron je rekao da je važno da BP isplati razumne odštete, što je ta tvrtka i prihvatila, ali da ne bude nerazumnih i pretjeranih potraživanja
Pogledaj originalni članak

British Petroleum deponirat će 20 milijardi dolara u poseban fond za isplate potraživanja u svezi s ekološkom katastrofom u Meksičkom zaljevu, izjavio je CNN-u visoki američki dužnosnik.

A britanski premijer David Cameron pod velikim je pritiskom kod kuće da se zauzme za BP u vezi s naftnom mrljom u Meksičkom zaljevu. Mnogi Britanci smatraju da je američka administracija preoštra prema BP-u.

- Iz razgovora s BP-om znam da on želi u potpunosti odigrati ulogu u pokrivanju bušotine, čišćenju, i da, u plaćanju odštete vlasnicima hotela, ribarima i drugima koji su stradali - kazao je Cameron za BBC.

Rekao je da je važno da BP isplati razumne odštete, što je ta tvrtka i prihvatila, ali da ne bude nerazumnih i pretjeranih potraživanja.

- Mislim da je važno pokušati postići neku razinu jasnoće i sigurnosti kako bi tvrtka mogla nastaviti raditi i biti financijski stabilna. To je argument koji sam iznio i koji ću i dalje iznositi - rekao je Cameron.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar B
B
21:15 16.06.2010.

hehe... zavisi šta je nerazumno potraživanje... Amerikanac dobije 90 milijuna $ odštete, jer je malo opekao jezik vrućom kavom... Iračaninu Amerikanac otkine glavu i ruku protuavionskim mitraljezom dok vodi dijete u vrtić, a njegova obitelj dobije 125 $ odštete...

VI
vitaszorcms
09:33 17.06.2010.

Šteta koju je napravio BP je nenadoknadiva i tih 20mildUS to ne može pokritit niti sa desetim dijelom.To što je toj gamadi teško lovu izvući iz džepa je druga priča.Oni su naučili otim ati i pljačkati,a ne da plaćaju.Sad,kad je objelodanjena interna prepiska o sigurnosti i kako je zbog samo par miliončića uštede drastično smanjena sigurnost,dok istovremeno crpe milijarde,može se vidjeti što se događa kad pohlepa uzme maha.Ta masonska neoliberalna lopovska bagra,toliko je neodgovorna i funkcionira samo na razini pohlepe i brzog bogaćenja,a posljedice takvog ponašanja je nesaglediva šteta po planet i ekosustav.