MINISTAR UNUTARNJIH POSLOVA

Božinović: Teško da se mogu očekivati daljnja popuštanja mjera

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Davor Božinović
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Davor Božinović
Autori Vecernji.hr, Hina
08.03.2021.
u 12:04
Istaknuo je kako svako toleriranje nepridržavanja mjera može imati implikacije na one koji imaju najviše interesa da ostanu otvoreni.
Pogledaj originalni članak

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović govorio je na konferenciji Nacionalnog stožera i o mogućem popuštanju mjera. 

– Krajem tjedna trebamo odlučiti o produžetku mjera. Sada je prerano govoriti, ali s obzirom na porast, teško je da se mogu očekivati daljnja popuštanja. Trebalo bi nam biti u fokusu da zadržimo ove mjere kako se ne bi vraćali unatrag. Pridržavanjem mjera treba se usporiti virus – kazao je ministar Davor Božinović.

Istaknuo je kako svako toleriranje nepridržavanja mjera može imati implikacije na one koji imaju najviše interesa da ostanu otvoreni.

– Mi ćemo i dalje nastaviti pratiti situaciju širenja virusa u Hrvatskoj i izvan nje i donositi mjere. Svjesni smo da se 15. trebaju produljiti mjere – kazao je ministar.

U Hrvatskoj su u ponedjeljak zabilježena 94 nova slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je 19 osoba, Provedeno je 2178 testiranja, a postotak pozitivnih bio je 4,3 posto. Na bolničkom je liječenju 805 osoba, od kojih je 74 na respiratoru.

VIDEO: Što do sada znamo o brazilskom soju koronavirusa i zašto zabrinjava znanstvenike

Podsjećamo, u posljednjem valu popuštanja mjera omogućeno je otvaranje terasa, ublažavanje epidemioloških mjera kad je riječ o školama stranih jezika i sportskim aktivnostima. 

Što je rečeno na konferenciji, možete pročitati OVDJE 

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 34

GU
General_U
12:40 08.03.2021.

Diktatura jednog udb.a.šića

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
12:21 08.03.2021.

Božinoviću ne laprdaj!

JI
Ja i Ja
12:54 08.03.2021.

Ovaj stožer je svrha samome sebi. Ako nema mjera, nema ni potrebe za ovim lakrdijašima....