dernek u splitu

Božinović o Kerumovom tulumu: Ne mogu davati izjave, policija će i u ovom slučaju odraditi posao

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Zagreb: Nacionalni stožer za civilnu zaštitu održao konferenciju za medije
05.02.2021.
u 12:42
Pročitao sam priopćenje Vrhovnog suda, a s obzirom da sam na čelu sustava, ja ne mogu davati izjave, koje bi se mogle protumačiti kao utjecaj na rad policije, kazao je Božinović.
Pogledaj originalni članak

Mediji su objavili videosnimku Željka Keruma na kojoj pleše i pjeva pjesmu "Stari morski vuk". U njegovom društvu bili su i neki visokopozicionirani i utjecajni splitski suci. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na upit novinara komentirao je taj događaj. 

 "Upravo kao ministar ne mogu reći odgovor koji bi vas zadovoljio. Ono što je meni bitno je da policija radi svoj posao. Pročitao sam priopćenje Vrhovnog suda, a s obzirom da sam na čelu sustava, ja ne mogu davati izjave, koje bi se mogle protumačiti jedan dan kao utjecaj na rad policije. Policija će i u ovom slučaju odraditi kvalitetno posao", kazao je Božinović na pitanje novinara oko snimke.

Video: Kerumov tulum

Božinović je komentirao i snimku policije o raciji u ugostiteljskom objektu na Trešnjevci koji je radio unatoč zabrani. Tamo su zatečene 34 osobe. 

"To su uobičajena postupanja policije. Policija je u Zagrebu imala dojavu. Ona se organizira da provodi zakon i djeluje, uključujući i ovaj dio prema javnosti, preventivni. Kada ima kvalitetnu dojavu i kada se po njoj djeluje onda su rezultati više nego očiti", kazao je Božinović.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

CO
Condorgrab
13:47 05.02.2021.

700-25 = 675 ljudi sa Tuđmanovog sprovoda, a naročito svi suci sa Kerumovog derneka bit će kažnjeni kao i onaj jadnik što je otvorio teretanu - sa po 30000 kn svaki ! Suce će prije toga 48 sati u pritvoru ispitivati policija. "Brisanje ne mijenja istinu !"

VO
vojnicanin
14:42 05.02.2021.

Pa nama je to jasno,jer na tom derneku,je bilo najvise sudija-HDZ-ovaca,s toga je tebi zabranjeno ista govoriti,jer cizma ti je vise glave,pa zucni ako smijes.

ZB
zbisko
14:21 05.02.2021.

ništa se neće poduzeti ni dogoditi. oni su građani prvog reda, nedodirljivi