Bečka škola

Bosanac glasno podrignuo na trgu pred policajcem pa kažnjen sa 70 €

Foto: Facebook
edin mehic
Foto: Facebook
edin mehic
25.02.2016.
u 06:30
Na Facebooku se pojavila grupa za podršku Edinu Mehiću koji će organizirati masovno podrigivanje na istome trgu u Beču
Pogledaj originalni članak

Kada je nakon slasne porcije ćevapa začinjene s dosta luka Edin Mehić glasno podrignuo iz dna ošita, nije ni sanjao da će ga to stajati oko 550 kuna. Naime, Edin se u tome trenutku nije nalazio u Tuzli, Zenici ili Sarajevu, već u središtu Beča, nedaleko od Pratera. A u Austriji je podrigivanje i prđenje zakonom zabranjeno. I novčano kažnjivo.

Mehić ne samo da to nije znao, već je podrig “izvukao” samo nekoliko metara od policajca koji mu je stajao iza leđa. Nakon što se miris luka malo razišao, policajac je prišao Mehiću, identificirao ga, izvukao blok i napisao mu kaznu od 70 eura.

Naravno, kao pravi legalist Mahić je kaznu primio, ali ju je i objavio na Facebooku kako bi upozorio ostale da ne podriguju i ne prde na javnim mjestima u Austriji, bar ne dok je policajac na vidiku. Njegova objava na Facebooku bila je i početak svojevrsnog pokreta otpora u Austriji koji će, očito je, diverzantskim metodama pokrenuti borbu protiv zakona koji ne uvažava potrebu za podrigivanjem nakon dobre porcije ćevapa. Naime, već je najmanje stotinu aktivista i otporaša najavilo da će u nedjelju doći do Pratera i, u trenutku dok se vlasti najmanje nadaju, glasno podrignuti na ulici i pobjeći prije nego što policija stigne reagirati.

Glasnogovornik bečke policije Roman Hahslinger potvrdio je da je Mehić kažnjen zbog glasnog podrigivanja, no ne otkrivajući planove kako će policija djelovati tijekom nedjeljnih prosvjeda. 

>>Hrvatsko podrigivanje

>>Spriječite bolove u želucu i izbjegnite ozbiljnije bolesti

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 73

TA
tarzan
07:09 25.02.2016.

Normalnog čovika bi ovo bila sramota objaviti na fezbuku

HL
hlibit
06:44 25.02.2016.

...seljacino

AQ
Aqva
06:47 25.02.2016.

Organizirat masovno podrigivanje u znak potpore ha,ha ..ah Boze moj balkanski mentalitet