epilog mučne priče

Borkoviću kaznena prijava za ubijanje ili mučenje životinja!

Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
branko borković
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
branko borković,konji,farma (1)
Foto: Screenshot YouTube
psi,branko borković
Foto: Screenshot YouTube
psi,branko borković
Foto: Boris Ščitar/VLM
branko borković
30.05.2013.
u 17:53
Prijava je podignuta temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetnika u Ivanić Gradu još iz travnja ove godine, nakon obavijesti o uginuću više konja na imanju uzgajivača konja, poznatijeg kao Mladi Jastreb
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka policija je, zbog osnova sumnje na kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja, podnijela kaznenu prijavu protiv 52-godišnjeg Branka Borkovića. Epilog je to mučne i šokantne priče o izgladnjelim životinjama na farmi u Prečnom kod Ivanić Grada, otkako je u javnost dospjela video snimka s prizorima koji prikazuju pse kako jedu živoga, malaksalog konja privezanog gurtnama. 

Zanimljivo, prijava je podignuta temeljem zahtjeva Općinskog državnog odvjetnika u Ivanić Gradu još iz travnja ove godine, nakon obavijesti o uginuću više konja na imanju uzgajivača konja, poznatijeg kao Mladi Jastreb. Prema navodima policije, tada je otpočeto kriminalističko istraživanje, koje je samo nastavljeno nakon mučnog događaja od 19. svibnja, kad je nastala šokantna snimka. Stoga je jučer Općinskom državnom odvjetništvu u Ivanić Gradu podnesena i kaznena prijava. Po svemu sudeći policija je, premda su susjedi rezignirano tvrdili da se na njihove opetovane pozive oglušuju, po nekoj od prijava ipak reagirala. Podsjetimo, veterinarska inspekcija jučer je utvrdila da je na farmi prekršeno nekoliko propisa iz Zakona o zaštiti životinja, dok je Branko Borković tvrdio da psi nisu grizli kobilu, već su joj pomagali da ustane.

>>Veterinar Sruk: Psi su kobili odgrizli uho i razderali but

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.