HUMANOST

Bolesnoga hajdukovca razveselio i njegov idol Nikola Kalinić

Foto: Foto: Hassan Haidar Diab
Bolesnoga hajdukovca razveselio i njegov idol Nikola Kalinić
29.10.2008.
u 16:18
Pogledaj originalni članak

Hvala Večernjem listu i svim njegovim čitateljima koji su nam pomogli da lakše prebrodimo iduće mjesece kroz Danielovu bolest. Na račun nam je sjelo 38.000 kuna s kojima ćemo mu moći priuštiti sve ono što mu je u ovoj kritičnoj situaciji prijeko potrebno, a što inače ne bismo mogli!

Osim toga, nakon objave teksta u vašim novinama Danielov idol, Nikola Kalinić poručio je da će obići Daniela – ganuto nam je rekao Denis Sunarić, otac 12–godišnjeg dječaka iz Podstrane, o čijoj smo tužnoj sudbini pisali apelirajući na humanost i široka srca naših čitatelja.

Želim opet...
Baš kao i uvijek, nismo pisali uzalud. Čitatelji su odgovorili na svoj već poznati način, poklanjajući vjeru i novac dječaku koji se na samom pragu života mora izboriti za taj isti život. A Daniel je do prije samo dva mjeseca bio nasmiješeni dječak, vrsni nogometaš, talentirani plivač i grleni navijač Hajduka. No, iznenadna bolest iz dječakova života pomela sve ono čemu se radovao, o čemu je maštao i za što je živio. Tumor na mozgu srušio je cijeli njegov svijet. U invalidskim kolicima, on je tada samo tiho poručio: - Želim opet navijati za Hajduk, igrati nogomet, plivati!

I dok je on s bolnim grčem na licu pokušavao dozvati svoje djetinjstvo, majka Sabina i otac Denis došli su pred zid. Bez posla, novca i u dalekom Zagrebu, gdje je Daniel operiran, pokušavali su pronaći mrvu nade. I kad se činilo beznadno, udruga Krijesnica ponudila im je smještaj kako bi Daniel mogao ići na zračenja i kemoterapije, a Večernji list široka srca svojih čitatelja.

Novac s kojim će Sunarići lakše proći kroz rehabilitaciju teško bolesnog sina, dio je jedne životne priče koja će uz humanost većine nas, duboku vjeru roditelja i iskrenu želju dječaka, zasigurno polučiti sretan kraj. Jer, iako je pred Danielom još puno borbe, sada će lakše gaziti cestom ozdravljenja.

A on nam, jedva čujno, ali ponosno govori:

– Posjetit će me Nikola Kalinić. Hajdukovac, moj najdraži igrač…

Nestrpljivo iščekuje
Majka i otac na trenutak suze zamjenjuju smijehom: – Nikola Kalinić nam je preko jedne rođakinje poručio da će obići Daniela kada bude imao vremena, pa on otad samo o tome misli. To mu je trenutno jedina preokupacija! – govori Denis razdragano gledajući sina. Daniel mu uzvraća istim pogledom. Bistrim i djetinje odlučnim, kojim poručuje: – Da, ja ću živjeti!

Da bi njegove oči jednoga dana zaiskrile i bezbrižnošću, pomognimo mu u toj bespoštednoj borbi.


Račun za pomoć

Daniel Sunarić, Zagrebačka banka
(236000-1000000013)
3114543578

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr