zastrašujući podaci

Boko Haram u godinu dana zlostavljao najmanje 2.000 žena i djevojčica

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Boko Haram u godinu dana zlostavljao najmanje 2.000 žena i djevojčica
14.04.2015.
u 07:57
Mnoge od njih zarobljene su kao seksualno roblje, ali su ih i obučavali za borbe
Pogledaj originalni članak

Teroristička skupina Boko Haram zlostavljala je najmanje 2000 žena i djevojčica od početka 2014. godine, objavio je Amnesty International.

Mnoge od njih zarobljene su kao seksualno roblje, ali su ih i obučavali za borbe.

Do ovih je podataka Amnesty International došao na temelju iskaza 200-tinjak svjedoka, uključujući 28 njih koji su pobjegli iz zarobljeništva.

– Dokazi u ovom šokantnom izvješću koje imamo godinu dana nakon stravičnih otmica djevojaka iz Chiboka, pokazuju kakve izopačene metode ima Boko Haram – rekao je Salil Shetty, glavni tajnik Amnesty Internationala.

U posljednjih godinu dana Boko Haram ubio je više od 5.500 civila, a sve više muškaraca i dječaka zarobljeno je kako bi se borili protiv nigerijske vlade.

>> Boko Haram se pridružio Islamskoj državi

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AA
aabbcc
09:32 14.04.2015.

... a jel i oni one sto uteknu nazovu dezerterima ?