STAO U OBRANU HNB-A

Orešković za Bloomberg: Monetarna politika mora biti nezavisna

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tihomir Orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tihomir Orešković
14.03.2016.
u 21:45
Hrvatska ima ogromni neiskorišteni potencijal, rekao je premijer
Pogledaj originalni članak

Hrvatska vlada ovog će ljeta krenuti na "turneju" kako bi povećala interes za planiranu prodaju državnih obveznica u vrijednosti od 1,5 milijardi eura, piše danas Bloomberg. Ovaj ugledni poslovni portal također između ostalog navodi kako Vlada namjerava prodati državnu imovinu vrijednu oko 30 milijardi eura.

- Hrvatska ima ogromni neiskorišteni potencijal - rekao je premijer Tihomir Orešković za Bloomberg, koji ga predstavlja kao bivšeg direktora iz farmaceutske industrije i prvog premijera koji ne dolazi iz dvije stranke koje dominiraju Hrvatskom nakon izlaska iz Jugoslavije.

- Svi znaju Hrvatsku po turizmu, ali imamo i druge resurse. Energetika izaziva veliki interes, kao i infrastrukturni projekti, a imamo i visoko školovanu i talentiranu radnu snagu koja se može nadmetati na globalnoj razini - rekao je Orešković.

Bloomberg piše i kako je premijer odbacio pokušaje Mosta da ograniči moć HNB-a i promijeni monetarnu politiku.

- Moje stajalište je jasno: monetarna politika mora biti nezavisna, kao što je u svim europskim zemljama - rekao je Orešković.

>> 'Hrvatskoj prijeti bankrot, izgleda da se Orešković ugledao na Milanovića'

>> Orešković se priklanja Mostu?

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

DO
doktorica
20:47 15.03.2016.

uspjeli smo sve svoje potencijale upropastiti,ljudi sa znanjem odlaze a ostaje gomila uhljebljenih,podobnih,neprofesionalnih,nesposobnih i primitivnih likova koji dominiraju kako pol.tako i društvenom scenom.Oni su kočnica razvoja,jer bi se brzo ustanovilo da su nesposobni samo da vladajući to žele.Ali radi soc.mira (glasači)mi ćemo i dalje uzgajati i tetošiti trutove koji će nas dovesti do bankrota,pa makar vlastitoj djeci oduzimali kruh iz usta!

FR
Freedooom
05:42 15.03.2016.

Nisam dovoljno strucan da kazem sto bi bilo pametno. Ali cak i ovakvi kao ja, vide da nesto ne stima. Kuda ide ovaj svijet? Ake se stvara nwo a sve upucuje na to, kakve su nam onda sanse. Hdz i sdp nisu radili u korist hrvatske a problem je i mentalitet, svijest hrvatskog naroda. Pradsjednica je clan trilaterale , premijer je radio za pharmu a Pharma je jedno veliko zlo. Vidimo sta se desava u eu , unistene su nacionalne valute i time su drzave postale ovisne o evropskoj centralnoj banci. Razgovarao sam sa jednim svicarskim advokatom, o globalizaciji. O kaze da su oni morali da prihvate neke stavari, koje su skroz protiv svicarskog zakona a nametnute su iz vana. On kaze da su te korporacije, toliko jake da im se nemozes suprotstaviti. Da li most nesto moze napravit i za koga rade politicari. Ja im ne vjerujem! Samo nas nekakvo cudo moze spasit, ipak imam nekakav osjecaj da je moguce.

CH
CH2710
21:36 14.03.2016.

Je, stvarno imamo visoko kvalificiranu radnu snagu, ali samo za korištenje lopata i krampova, ili pao onu s krivotvorenim i/ili kupljenim diplomama.. Pitam se polako - zna li Orešković išta o hrvatskom mentalitetu...?