PREMIJER NAJAVIO RESTRIKCIJE

Pooštrene mjere u Italiji: Radit će jedino ljekarne i prehrambene trgovine

Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Italiji
Foto: Reuters/PIXSELL
Koronavirus u Italiji
11.03.2020.
u 22:30
Bolje je sve zatvoriti na 15 dana i nakon šoka i zaustavljanja širenja koronavirusa krenuti, nego agoniju nastaviti mjesecima, predložili su Conteu guverneri sjevernih regija. Taj prijedlog je vlada prihvatila
Pogledaj originalni članak

Premijer Giuseppe Conte najavio je u srijedu uvečer pooštrene mjere zaštite od koronavirusa u cijeloj Italiji, koja je već izolirana. Od četvrtka ujutro prestaje rad svih tvrtki, neprehrambenih trgovina, gradskog prometa, odnosno svih aktivnosti koje nisu potrebne za svakodnevni život. Dakle ostaju otvorene ljekarne i prehrambene trgovine, kao i tvornice lijekova i hrane. Sve ostale tvrtke trebaju prekinuti s radom. Conte je upozorio kako će se učinak te drastične mjere vidjeti tek za nekoliko tjedana. Ne treba dakle očekivati kako će se odmah smanjiti broj zaraženih.

Zatvoreni su svi restorani, kafići, frizerske i brijačke radnje, trgovine obuće i odjeće. Osim ljekarni i prehrambenih trgovina ostat će otvoreni poštanski uredi, kao i potrebni financijski uredi, te gradski prijevoz. Dakle, neće biti zaustavljen gradski prijevoz kako se pretpostavljalo. 

VIDEO Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

Bolje je sve zatvoriti na 15 dana i nakon šoka i zaustavljanja širenja koronavirusa krenuti, nego agoniju nastaviti mjesecima, predložili su Conteu guverneri sjevernih regija. Taj prijedlog je vlada prihvatila.

U srijedu je bio rekordan broj umrlih u jednom danu od koronavirusa u Italiji. Umrlo 196 osoba u posljednja 24 sata, tako da ukupan broj umrlih je sada 827. Zaraženih ima 10.590, a osoba koje su ozdravile ima 1.045. Dakle ukupno zaraženih, umrlih i osoba koje su ozdravile ima 12.462, izvjestio je šef talijanske civilne zaštite Borrelli. I uvijek u Lombardiji ima najviše umrlih, odnsno 135 od koronavirusa.

 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Edgedancer
Edgedancer
23:13 11.03.2020.

Šta?! Sigurna sam da će ljudi pohrliti u kazališta da vide najnoviju Frljićevu predstavu, usprkos svemu i unatoč svega 😁

Avatar dras32
dras32
23:08 11.03.2020.

Znači u Italiji medicinsko osoblje, policija, šoferi, trgovci i seljaci mogu pokrepat, ostali stoj kući.