Kolumna

Bleiburg bez incidenta u sjeni biblijskih poplava

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Bleiburg bez incidenta u sjeni biblijskih poplava
19.05.2014.
u 12:00
Kiše i potop biblijskih razmjera, koji je ovih dana zahvatio Hrvatsku i zemlje regije, veliki je izazov za svakog urednika...
Pogledaj originalni članak

Kiše i potop biblijskih razmjera, koji je ovih dana zahvatio Hrvatsku i zemlje regije, veliki je izazov za svakog urednika. Stoga sam s nestrpljenjem, ali i s blagim strahom gledao subotnji Dnevnik HTV-a. Tina Šimurina odlično je napravila posao koji je zapravo bio puno teži nego što bi se to na prvi pogled moglo reći. Imaš priču desetljeća, ali sada trebaš pokazati umijeće kako je kronološki složiti te kako podijeliti minutažu. Urednica je pravilno procijenila da prvo ide s Hrvatskom, zatim sa Srbijom i potopljenim Obrenovcem koji je svjetska priča, a onda nam je sve to zaokružila s reportažom o tome što je nakon poplave ostalo od bosanskog gradića Maglaja. Sjetio sam se Ive Andrića koji je pisao o velikim povodnjima.

Poslala je Šimurina i tri novinara na teren koji su se doslovno javljali iz vode. Pravilno je odredila i minutažu za svakog reportera. Posebno je bio upečatljiv Igor Rotim kojega je njegov kamerman, koji nije potpisan, snimio kako se javlja iz Šapca sa zečjeg nasipa okružena vodom. Čak smo vidjeli i premijera Milanovića koji je nekako usiljeno pomagao da su pune vreće s pijeskom. To mu nekako ne leži. Aktivan je bio i srpski premijer Aleksandar Vučić koji, ako smijem primijetiti, puno bolje komunicira s “običnim narodom” nego njegov hrvatski kolega. Šteta što su poplave ove godine u drugi plan gurnule komemoraciju na Bleiburgu. Ovogodišnji skup bio je dostojanstven i tek s rijetkim pojedincima s ustaškim znakovljem. Dubrovački biskup Mate Uzinić održao je propovijed koja bi mogla biti početak nekog novog hrvatskog pomirenja i tolerancije.

>>Zašto se urednica i tzv. voditeljica Tina Šimurina smije Anti Tomiću?

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

BA
bakulušić
12:38 19.05.2014.

A kada je to bilo incidentno u Bleiburgu???

Avatar imotska115
imotska115
13:58 19.05.2014.

Ovaj naslov i poplava nema nista sa Bleibdurgom, mozda je mislila da sa poplavom od krvi.