Baka Kata u čudu

'Strašno! Ženu su kaznili sa 1100 kuna jer sam joj dala 10 kuna'

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
'Strašno! Ženu su kaznili sa 1100 kuna jer sam joj dala 10 kuna'
31.01.2019.
u 20:39
Prekršajni sud u Bjelovaru oduzeo joj je tih 10 kuna, uplatio ih u državni proračun, te ju osudio zbog remećenja javnog reda
Pogledaj originalni članak

Bjelovarski Prekršajni sud kaznio je 37-godišnjakinju zato što je isprosila 10 kuna od 67-godišnje žene. Kazna iznosi čak 1116 kuna, a baka koja joj je svojevoljno dala tih 10 kuna, zgrožena je ovim činom, prenosi 24sata.

- Primam mirovinu od 900 kuna i da nemam pomoć supruga i ja bih morala prositi. Ne mogu vjerovati da naše sudstvo kažnjava nekoga zbog pišljivih 10 kuna pomoći, dok se kriminalce koji su ukrali milijarde ne dira. Čisti bezobrazluk, nevjerojatno, šokirana sam i zgrožena sam - kazala je 67-godišnja baka Kata. 

Prekršajni sud u Bjelovaru oduzeo joj je tih 10 kuna, uplatio ih u državni proračun, te ju osudio zbog remećenja javnog reda. Osim toga, Božica (37)  koja je inače iz Bjelovara, šest mjeseci ne smije u Križevce, a na nedavnom suđenju se nije pojavila.

 -Tu ženu nisam nikad prije, a ni poslije vidjela, a ne bih ju više ni prepoznala jer se kod nas dosta prosi. Pomognem svakome sa skromnih pet, 10 kuna jer znam kako se teško živi i da ljudi vjerojatno nemaju drugog izbora - poručila je Kata.

>>Pogledajte video: Konferencija 'Zaustavimo siromaštvo'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 74

Avatar dr._Vrapčello
dr._Vrapčello
21:28 31.01.2019.

"oduzeo joj je tih 10 kuna, uplatio ih u državni proračun" Oni sebi dopuštaju da otimaju tuđi novac. Ovo je za Strazburg i rušenje Zločinačke.

Avatar Matija22
Matija22
21:15 31.01.2019.

a sanader maznuo milijarde i na slobodi .čobanković odgulio krumpire imanje mu ostalo i najveći posjedi ravnice u slavoniji isplatilo mu se

LA
lauda
21:26 31.01.2019.

U Hrvatskoj da bi bio sudac moraš izgleda biti totalni sociopat.