UČITELJICA SUSPENDIRANA

Bizaran zadatak u školi: Djeca glumila da kopaju masovne grobnice ili umiru u plinskim komorama

Foto: Google Maps
Bizaran zadatak u školi: Djeca glumila da kopaju masovne grobnice ili umiru u plinskim komorama
21.12.2021.
u 11:37
Kad su učenici pitali svoju učiteljicu zašto to rade, ona im je odgovorila: 'Jer su Židovi upropastili Božić'.
Pogledaj originalni članak

Učiteljica osnovne škole Watkins Elementary School u Washingtonu je suspendirana nakon što se doznalo da je ona učenicima trećeg razreda osnovne škole kao zadatak dala da glume Holokaust kako bi im pokazala "sav horor tog povijesnog razdoblja". 

U sklopu toga dala je djeci od 8 i 9 godina uloge koje uznemirile učenike, ali i njihove roditelje. 

Dječak, koji je inače Židov, morao je glumiti Adolfa Hitlera, što je uključivalo i samoubojstvo vođe Trećeg Reicha. Majka jednog od učenika kazala je da je njezin sin pak glumio da je u vlaku koji vodi u koncentracijski logor te je pred svojim kolegama morao glumiti da umire u plinskoj komori. Drugi roditelj kazao je medijima da je njegovo dijete moralo glumiti da ubija svoje školske kolege. Neki su se u sklopu 'predstave' pretvarati da iskapaju masovne grobnice. 

Ravnatelj škole MScott Berkowitz kazao je da su učenici biti u školskoj knjižnici kako bi radili na vlastitom projektu prije zimskih praznika, međutim učiteljica je imala druge ideje, piše Daily Mail. 

Kad su učenici pitali svoju učiteljicu zašto to rade, ona im je odgovorila: 'Jer su Židovi upropastili Božić'. Potom im je kazala da to što su glumili zadrže za sebe i da to bude tajna, no učenici su odmah sve ispričali učiteljici u dnevnom boravku. 

- To nije bilo u sklopu razredne nastave i izražavamo iskrene isprike našim učenicima i njihovim obiteljima - kazao je glasnogovornik školskog okruga. 

VIDEO: Fikret Abdić za Večernji list: "Trojica policijskih djelatnika u civilu došla su na moja vrata navečer tog 29. rujna, točno na moj rođendan. Rekli su da imaju nalog za moje uhićenje..."


 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.