Gorka istina

Bivši agent otkrio da je francuska učiteljica špijunirala u Iranu

Foto: AFP
Bivši agent otkrio da je francuska učiteljica špijunirala u Iranu
18.05.2010.
u 11:59
Agent je pod pseudonimom Pierre Siramy objavio knjigu o svojoj 25-godišnjoj karijeri špijuna, a u nedjelju je na televiziji izjavio da je francuska profesorica Clotilde Reiss uistinu špijunirala za Francusku.
Pogledaj originalni članak

Francuski ministar unutarnjih poslova Herve Morin podnio je tužbu protiv bivšeg špijuna jer je navodno odao državne tajne u svojoj najnovijoj knjizi u kojoj se, između ostaloga, tvrdi da je "profesorica" Clotilde Reiss, osuđena u Iranu za špijunažu, uistinu špijunirala za Francusku. 

Pod imenom Pierre Siramy, Dufresse je nedavno objavio knjigu o svojoj 25-godišnjoj karijeri špijuna, a u nedjelju je na televiziji izjavio da je francuska profesorica Clotilde Reiss, koju je iranski sud osudio za špijunažu, uistinu špijunirala za Francusku.

"Registrirana je kod DGSE-a. Skupljala je informacije o unutrašnjoj politici i nuklearnom oružju", tvrdi Dufress.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova "službeno je i kategorički" odbacilo sve navode. Reiss je bila uhićena u srpnju 2009. Puštena je u nedjelju kada je odletjela u Francusku. Sumnju u instinitost tvrdnji francuske vlade  pobudila je i vijest da je francuski sud oslobodio Alija Vakilija Rada koji je u Francuskoj izdražavao kaznu zatvora zbog ubojstva bivšeg iranskog premijera. Prije nekoliko dana francuska je oslobodila i inženjera Majida Kakavandu, što su europski mediji također dovodili u vezu s oslobađanjem mlade Francuskinje.  

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

OB
-obrisani-
17:59 18.05.2010.

200.000 eura, činjenica.

MM
Mladen Miletić
15:49 18.05.2010.

Bivši agent otkrio da je francuska učiteljica špijunirala u Iranu, pa dali je itko tamo sa zapada a da nema tu barem kao sporednu ulogu ???

Avatar trunchbull
trunchbull
22:51 18.05.2010.

Kir Plagiran mi je nadimak. Sljedećih nekoliko dana (možda tjedan) nisam na forumu, pa te netko može navesti na neugodnu situaciju i pisati gluposti. Ne obaziri se!