Ubijeni i civili

Biskup Košić blagoslovio spomen ploču ubijenim bivšim pripadnicima vojske NDH

Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
Vlado Košić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
Vlado Košić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
Vlado Košić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
Vlado Košić
11.03.2017.
u 14:50
Riječ je bilo o bivšim pripadnicima oružanih snaga NDH-a, ali i civilima među kojima su bila i braća Viktor i Branko Tomazetić, Stjepan i Pero Čubrić, Mišo i Ivo Draženović, Pero i Ivo Sabljak
Pogledaj originalni članak

Sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je u sisačkom prigradskom naselju Galdovo križ i spomen ploču s imenima 27 mještana ovog naselja koji su 15. lipnja 1946., nakon nekoliko presuda prijekog suda, strijeljani u capraškoj šumi Lasinja te se još uvijek ne zna lokacija gdje su pokopani.

Riječ je bilo o bivšim pripadnicima oružanih snaga NDH-a, ali i civilima među kojima su bila i braća Viktor i Branko Tomazetić, Stjepan i Pero Čubrić,  Mišo i Ivo Draženović, Pero i Ivo Sabljak...

Riječ je o petoj spomen ploči koju su na sisačkom području u posljednjih godinu dana postavili članovi sisačkoga Ogranka “Hrvatskog domobrana” i županijskoga povjerenstva za obilježavanje stratišta i grobišta iz Drugog svjetskog rata.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

BU
Bulaba
15:24 11.03.2017.

Lipanj 1946., godina dana nakon kraja rata masovni antifašistički pokolj ratnih zarobljenika i civila, još jedan punat u lik i djelo antifašizma, najzločinačkije ideologije ovih prostora svih vremena.

OV
Ovozemaljski
16:11 11.03.2017.

Pocivajte u miru hrvatski sokolovi!

Avatar Ironman0105
Ironman0105
16:52 11.03.2017.

joj, sutra (ak ne vec i danas) ce krenuti val prosvjeda "antifasista", pride i babe skupina i slicnih...