Slaven Belupo

Biondić: Keleminec dobio zadatak da za klub pribavi 200.000 kuna

Foto: 'Marijan Susenj/PIXSELL'
Biondić: Keleminec dobio zadatak da za klub pribavi 200.000 kuna
29.06.2010.
u 18:27
Upao je jer je koaliciji HSS-a i HDZ-a osigurao prevlast u županiji - tvrdi V. Želježnjak (SDP)
Pogledaj originalni članak

Dražen Keleminec, predsjednik male desničarske stranke A-HSP, Vesna Želježnjak, zamjenica gradonačelnika, te Darko Koren, koprivničko-križevački župan, novi su članovi uprave Slavena Belupa, odlučeno je u ponedjeljak na Skupštini kluba. Dok je imenovanje Korena i V. Želježnjak u upravu zbog njihovih funkcija donekle razumljivo, nejasno je kako se u njihovu društvu našao Keleminec.

Neslužbeno doznajemo da je Keleminec danima prije Skupštine "zivkao" vodeće ljude Slavena Belupa i nagovarao ih da ga uzmu u upravu. Pritom je navodno govorio da je on veliki slavenaš, da ide na sve domaće, ali i gostujuće utakmice, te da je voljan i može pomoći koprivničkom klubu, u kojem je kao mladić i igrao.

"Treba mu dati šansu"

- Zaključili smo da mu treba dati priliku da se bori za svoj Slaven Belupo. Osobno sam mu rekao da mu je dužnost klubu pribaviti 200.000 kuna - rekao je Stanislav Biondić, koji će i dalje ostati na čelu farmaceuta.

Procurile su informacije kako je pri Keleminčevu imenovanju veliku ulogu odigrala i politika. Podsjetimo, A-HSP je na čelu desne koalicije koja se u županijskoj Skupštini priklonila HSS-u i HDZ-u, te im tako osigurala vlast. Spominje se čak da je Keleminec svojim političkim partnerima zaprijetio razvrgavanjem velike koalicije ako ne uđe u Slavenovu upravu, no Biondić to opovrgava.

- Da se radilo o ucjeni, ja na takvo nešto nikada ne bih pristao - istaknuo je.

No, tako ne misli i Vesna Želježnjak, koja je digla ruku protiv Keleminca.

- Sigurna sam da je Keleminec u upravu upao radi očuvanja županijske Skupštine. Nije mi logično da Županija ima tri predstavnika u upravi, a Grad samo jedan, kad se zna da ne daju ni kune za klub, za razliku od gradske uprave, koja financira školu nogometa i infrastrukturu - izjavila je Mršićeva zamjenica.

"Sve je po nalogu Mršića"

Keleminec odbacuje sve insinuacije i odgovara kako on u upravu nije ušao kao predstavnik Županije, nego kao zaposlenik Podravke.

- Vesna Želježnjak nije glasala protiv mene, nego i protiv sebe jer je i ona bila na listi. Imam spoznaje da joj je takve upute dao Mršić, a sve je to zato što se nakon u županijskoj Skupštini nisam priklonio SDP-u - istaknuo je Keleminec.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

VI
vidovit
18:56 29.06.2010.

Molim gospodu da ne \"pljuvaju unapred\".Da nije bilo Keleminca i nas ostalih koji smo ga pratili a to su bili 90 posto obični mali Podravkini radnici, Gospodin Todorič bi bio vlasnik Podravke.UZ sve niske udarce koje smo dobivali od tih godina A KOJE doživljavamo i danas. Postoje ljudi koji znaju istinu.Za sad toliko.Gospodo pucajte .S poštovanjem Valter.

VI
vidovit
05:41 30.06.2010.

Kako smo vam sačuvali Podravku nismo bili \"STRANKA OVA ILI ONA \"nismo bili sindikat\" OVAJ ILI ONAJ\" bili smo Podravkaši.Poslije toga išlo se sa POLITIKOM uništi obične male radnike i nečeš imati Podravkaše.I TAKO JE POČELO .Postali smo \"ROBA ZA ODSTRAL\". GLAS PODRAVINE I PRIGORJA Petak, 28. studenoga, 1997. Niz događanja u i oko Podravke u prvoj polovini prošloga tjedna, sto su pobudila znatnu medijsku i pozornost javnosti, nastavljen je i ovaj tjedan PODRAVKA PODRAVKASIMA! • Kad je Ivica Todorić pretprošli tjedan pozvao na razgovor u Zagreb članove Sindikalne podružnice Podravke, bilo je očito da je u taboru tog zagrebačkog tajkuna sve pomno pripremljeno za privatizaciju koncerna Podravke. Istodobno je pokrenuo smišljenu medijsku kampanju koja je otvorila Pandorinu kutiju u Podravini i njezinom središtu Koprivnici, a dakako najviše u samoj Podravki PPDIVa i njezinih suradnika, želeći nas izručiti nekom Ivici Todoriču. a s njime slijede radne knjižice i ulice. Postanimo svi branitelji Podravke i stanimo na čelo naših radnika da bi štitili svoje interese. koje je istog dana izišlo i u Podravkinom listu. U njemu doslovce piše: -Na poziv predsjednika Agro-kora Ivice Todoriča izaslanstvo OsluSkujući puls najšire baze, uvjetno rečeno, krenuo je s Ponudom za kupnju dionica koju je odaslao na adrese Ministarstva privatizacije i upravljanja imovinom. Republičkom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja radnika Hrvatske i Republičkom fondu mirovinskog i invalidskog osiguranja poljoprivrednika Hrvatske. Dakako, Ponuda je stigla i do predsjednika Uprave Podravke g. Babica. S pojavom različitih napisa u ave Hrvatske da Podravka provede plan restrukturiranja i svoj poslovni plan. U tom smislu možemo reći da bi svaka promjena strukture vlasništva koja bi dovela do promjene strategije i poslovne politike grupe Podravka mogla imati negativan utjecaj na profitabilan rast Podravke i na konkurentski položaj tvrtke na domaćem i međunarodnom položaju, te slijedi u nastavku: Ponovno poručujemo dioničarima Podravke da zaista mogu imati puno povjerenje u razvojni program, novu organizaciju i zirajući sastanak 20. studenoga, kojemu su, uz predsjednika Udruge Nikolu Čačića i tajnika Dražena Keleminca te ostale članove, bili nazočni i član Uprave Stanislav Biondić te Zrinka Kos, voditeljica Službe za odnose s javnošću. Medu ostalim, povod sastanku bila je, kako je istaknuto, i nedjelotvornost delegacije Sindikalne podružnice Podravke koja se, na razgovoru kod Ivice Todorića, nije jasno očitovala koga će podržati.

MP
Mali Pero
07:08 30.06.2010.

Smiješno je, ali manju će štetu Keleminec učiniti u upravi Slavena nego to je već godinama čine oni frikovi koje SDP drži na čelu koprivničkog muzeja.