Dejan Kovač:

'Bio sam dijete rata, a ćirilica u Vukovaru je lijepi znak pomirbe'

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Dejan Kovač
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Dejan Kovač
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Dejan Kovač
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Dejan Kovač
Foto: Milan Šabić/Pixsell
Predsjednički kandidat Dejan Kovač s građanima u Splitu
14.12.2019.
u 20:18
- Proširivanje ovlasti nas vraća u nedemokratske sustave kada je bila velika moć i znamo kako je to završilo. Imali smo jako loša iskustva. Ustav i ovlasti su dobre, kaže Kovač.
Pogledaj originalni članak

Nezavisni kandidat kojeg podržava HSLS, Dejan Kovač, izjavio je kako se nakon otkaza na prestižnom sveučilištu Princeton vraća natrag da se zajedno s građanima bori za novu Hrvatsku.

- Smatram da je ovdje velika količina nepravde koja mene osobno pogađa i kao građanin, uzimam svoju sudbinu u svoje ruke. Među prvim potezima ako postanem predsjednik bit će osnivanje odbora za povratak natrag naših ljudi koji su otišli zbog loših politika bivših vlada. Imamo sudstvo i zdravstvo koje nije organizirano, kod nas je organiziran jedino kriminal. Prvo će biti sastanak s premijerom, mi ćemo pred medijima ponuditi mjere i instrumente, ako premijer ne želi dolaze parlamentarni izbori, doći će drugi premijer - kazao je Kovač za RTL Danas.

Video - Dejan Kovač: Milanović je trebao glumiti frajera kad je bio premijer

 

Treba li predsjedniku povećati ili smanjiti ovlasti?

- Proširivanje ovlasti nas vraća u nedemokratske sustave kada je bila velika moć i znamo kako je to završilo. Imali smo jako loša iskustva. Ustav i ovlasti su dobre. Nije problem ovlasti, problem je manjak političke akcije. Ja sam se vratio iz Amerike, imam dvoje male djece od koji je obadvoje moglo biti rođeno u Americi, Hrvat sam i obadvoje su rođeni u Hrvatskoj. Radit ću pet godina nepopularne metode po cijenu da moje nasljeđe bude bolja Hrvatska.

Biste li otišli na Thomponov koncert?

- Ne, postaje mi neukusno kad se glazbenici bave politikom ili kad se političari bave glazbom. Pustimo glazbu glazbenicima, politiku političarima.

Što mislite o ćirilici u Vukovaru?

- To je korak prema naprijed. Ja sam bio dijete rata, vrijeme je da krenemo naprijed. To je lijepi znak pomirbe. Ja ću pružiti ruku pomirbe, zaključio je Kovač.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 62

ZA
Zagor77
20:38 14.12.2019.

Koji si ti konj Dejane radi te cirilice srbi su ubijali ,silovali i skidali sve sto je na latinici i tebi je to pomirba sad neka kako te sramota nije pokrijse usima .

KO
komunikolog
20:45 14.12.2019.

Hrabro je bio u podrumu i brojao granate? Gdje mu je tata bio, bi li govorio isto ovako o ćirilici da su mu četnici silovali mamu?

Avatar Uskok
Uskok
20:31 14.12.2019.

Ti si ograničen tip ispranog mozga. Ćirilica je u ratu značila srpsko zapišavanje teritorija. Koji god dio Hrvatske su Srbi osvojili, micali su table na latinici i stavljali ćirilicu. Ćirilica nije samo pismo nego simbol. Ali briga Dejana za to...