Brutalni zločinci

Pismo u bin Ladenovom skrovištu: ISIL je preekstreman čak i za Al Qaidu

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Pismo u bin Ladenovom skrovištu: ISIL je preekstreman čak i za Al Qaidu
11.08.2014.
u 15:38
Do danas je ISIL, koji je skratio naziv i jednostavno se zove samo Islamska država, ojačao svoju vojnu snagu te uspio osvojiti prostor veći od Velike Britanije.
Pogledaj originalni članak

U pakistanskom skrovištu bivšeg vođe Al Qaide, Osame bin Ladena, pronađeno je pismo na 21 stranici u kojem se upozorava na rast nove bezobzirne grupe islamskih ekstremista sposobnih za tako ekstremnu brutalnost da čak i Al Qaida treba prekinuti sve veze s njima, piše Daily Mail.

U pismu se tvrdilo da borci Islamske države u Iraku i Siriji toliko ne poštuju život civila da bi mogli štetiti ugledu Al Qaide. U dokumentu koji je 2011. godine napisao jedan od viših dužnosnika Al Qaide stoji da je ISIL preekstreman čak i za terorističku grupu koja je 11. rujna 2001. godine u SAD-u ubila tisuće ljudi, a pobrojani su i mnogi brutalni zločini te terorističke organizacije.

Do danas je ISIL, koji je skratio naziv i jednostavno se zove samo Islamska država, ojačao svoju vojnu snagu te uspio osvojiti prostor veći od Velike Britanije. Pod ultrakonzervativnom inačicom Islama sada živi šest milijuna ljudi.

>>Borci za Islamsku državu: Na Kosovu uhićeno 40 ljudi

>>Clinton kritizira bivšeg šefa: Obamina politika je kriva za uspon radikala

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

LD
lopov drpiga
20:12 11.08.2014.

dodajmo i to da ove skupine nije bilo dok amerikanci i britanci nisu odlučili pod lažnim izgovorom napasti irak... mogli bi i spomeniti da su se ove postrojbe sve do kraja prošle godine sprovodile vojne operacije zajedno sa sirijskim pobunjenicima koje podržava i naša vlada... bin laden je imao bolje podatke od vesne pusić :)

XA
xaron
16:36 11.08.2014.

Evo vidimo da je Al Qaida umjerena organizacija , te možemo očekivati da dobije Nobelovu nagradu za mir. Zašto ne, i gori od nje su je dobivali.

EN
enigma898
16:00 11.08.2014.

ISIL-ovu poltiku su većinom prihvatili "navrnuti" neuki muslimani iz zabitih dijelova Turske, BiH, Kosova, Sandžaka, Čečenije i oni koji žive na Zapadu, te su nedavno počeli "proučavati" Kuran u jednoj od lokalnih džamija koje niču po Europi i SAD-u. Globalni problem.