podijelili listu

Bijela kuća greškom razotkrila ime obavještajca CIA-e novinarima

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Bijela kuća greškom razotkrila ime obavještajca CIA-e novinarima
26.05.2014.
u 23:40
Ime obavještajca nalazilo se na listi sudionika vojnog sastanka s američkim predsjednikom Barackom Obamom
Pogledaj originalni članak

Bijela kuća greškom je novinarima razotkrila ime visokog obavještajnog dužnosnika CIA-e u Afganistanu, prenosi Reuters.

Naime,ime obavještajca nalazilo se na listi sudionika vojnog sastanka s američkim predsjednikom Barackom Obamom tijekom njegovog posjeta zračnoj bazi Bagram u Afganistanu, javlja The Washington Post. Ona je elektroničkom poštom podijeljena novinarima koji su putovali s Obamom, a u sklopu izvještaja podijeljena je i s drugim novinarima. Bijela kuća nakon toga izdala je ispravljenu listu na kojoj su izbrisali ime dužnosnika CIA-e čije ime Reuters nije objavio.

Kako piše The Washington Post, nije jasno hoće li CIA biti primorana maknuti obavještanog dužnosnika iz Afganistana, a Bijela kuća nije htjela komentirati slučaj.

CNN javlja da je ime razotkriveno oko 6.000 novinara. Inače, uobičajeno je da se takve liste daju medijima, ali imena obavještajnih dužnosnika se gotovo uvijek ne navode.

>> Bijela kuća opet u blokadi!

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LV
leposava_vlaska
09:25 27.05.2014.

amerikanci sve sto rade isplaniraju duze vrijeme, i ovo moze biti samo neka njihova taktika

Avatar šmrkljiš
šmrkljiš
17:52 27.05.2014.

što radi visoki obavještajni dužnosnik CIA - e u Afganistanu ???? gleda da plantaže maka dobro rode

Avatar superhik74
superhik74
20:59 27.05.2014.

Vecina ljudi koja udje u Bijelu kucu i 4/5 novinara su obavjestajci CIA-e tako da se ne radi o nikakvoj senzaciji jer su ovi to vec znali.