Kolumna

Biden se ispričao, ali nije rekao punu istinu o oružju za Siriju

Foto: Reuters/PIXSELL
Biden se ispričao, ali nije rekao punu istinu o oružju za Siriju
07.10.2014.
u 12:00
Biden je rekao istinu, ali ne i punu istinu
Pogledaj originalni članak

Američki potpredsjednik Joe Biden morao se ispričati Turskoj i UAE-u jer je rekao da su te zemlje toliko željele srušiti sirijskog predsjednika da su slale oružje svakome tko se borio protiv Assada, od čega su koristi imali i džihadisti. Biden je rekao istinu, ali ne i punu istinu.

I SAD je, naime, radio to isto. Možda u manjoj mjeri i možda silom prilika, ali ipak je to radio jer je CIA, kako je svojedobno otkrio New York Times u priči o hrvatskom naoružanju u Siriji, imala ulogu da provjerava tko je među Assadovim protivnicima umjereniji i manje sklon džihadu, a više demokraciji. CIA je zatim oružje usmjeravala prema takvim borcima.

Problem je nastao jer su se u mnogim bitkama takvi pobunjenici pomiješali na istoj strani fronte s najokrutnijim džihadistima. I upravo je u takvim bitkama oružje mijenjalo ruke. Tako je i oružje iz Hrvatske, koje je uz pomoć Amerikanca podijeljeno "odobrenim" skupinama pobunjenika, nehotice dospjelo u ruke džihadista povezanih s Al-Nusrom, Al-Qa'idom i ISIS-om.

>>Objavljen ISIL-ov manifest: Putinu nude pakt u zamjenu za nuklearni program

>>Dječak pušten iz ruku ISIL-a zgranuo izjavom: Oni su u pravu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar viki_nuland
viki_nuland
17:36 07.10.2014.

Izletilo mu, priznao je da su oni stvorili ISIS, da bi ga danas iskoristavali za svoje prljave neokolonijalne ciljeve prekrajanja bliskog istoka. Problem je da vise nemaju potpunu kontrolu nad situacijom jer bi se ovi mogli uskoro okrenuti protiv njihovih marioneta u Saudijskoj Arabiji, UAE, Bahreinu, Jordanu i Kataru, a tada pada petrodolar.

GV
golub Vaso
19:27 07.10.2014.

nehotice ha ha ha

Avatar Duh_Prošlosti
Duh_Prošlosti
14:56 07.10.2014.

'Večernjak' me sve više ugodno iznenađuje sa svojim člancima...