Ispunio zavjet

Biciklom od Solina do Vukovara: 'Dok je takvih ljudi, nema bojazni za Hrvatsku'

Foto: Branimir Bradarić
Biciklom od Solina do Vukovara: 'Dok je takvih ljudi, nema bojazni za Hrvatsku'
17.09.2014.
u 13:49
Jurić je ispunio svoj zavjet da će tim pothvatom odati počast svim hrvatskim braniteljima, Vukovaru i njegovim stradanjima tijekom Domovinskog rata.
Pogledaj originalni članak

Polaganjem vijenca kod križa na ušću Vuke u Dunav danas je Siniša Jurić, hrvatski branitelj iz Solina, završio svoj put biciklom od Solina do Vukovara.

Na ovaj način Jurić je ispunio svoj zavjet da će tim pothvatom odati počast svim hrvatskim braniteljima, Vukovaru i njegovim stradanjima tijekom Domovinskog rata. U tome ga nije spriječila niti činjenica da je put bio naporan kao i da ga je, od kako je u subotu krenuo iz Solina, tri dana pratila kiša i loše vrijeme.

Tijekom posjete Vukovaru Jurić, kojega je u gradu dočekao i gradonačelnik Ivan Penava, posjetiti će i mjesta stradanja Vukovaraca tijekom Domovinskoga rata. - Dokle god je takvih ljudi koji imaju emocije prema Vukovaru nema bojazni za naš Grad niti Republiku Hrvatsku, rekao je tom prilikom Penava.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.