dvoje ozlijeđenih

Bez položenog ispita, neregistriranim vozilom bježao policiji pa sletio u kanal

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
Bez položenog ispita, neregistriranim vozilom bježao policiji pa sletio u kanal
13.11.2020.
u 13:22
U ovoj prometnoj nesreći vozač te 17-godišnji i 14-godišnji putnik su zadobili lakše tjelesne ozljede
Pogledaj originalni članak

U četvrtak, 12. studenog, oko 19.25 sati u mjestu Grđani, na području Topuskog, prilikom nadzora prometa, 19- godišnji vozač nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne znakove službenog vozila već je ubrzao i nastavio kretanje.

Dolaskom do blagog zavoja, uslijed neprilagođene brzine, izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u kanal i udario u betonsku propusnu cijev nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. 

Utvrđeno je kako je vozač upravljao neregistriranim vozilom, bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 0,15 promila. U ovoj prometnoj nesreći vozač te 17-godišnji i 14-godišnji putnik su zadobili lakše tjelesne ozljede. Zbog počinjenih prekršaja protiv vozača bit će podnijet optužni prijedlog nadležnom Općinskom sudu.  

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.