Udruga Sunce

Bez novčane pomoći prijeti im zatvaranje

Foto: Privatna arhiva
Bez novčane pomoći prijeti im zatvaranje
22.04.2011.
u 12:07
– Ako nam ne prođe projekt, koji bi se počeo ostvarivati u lipnju, možemo staviti ključ u bravu – kaže S. Pintač
Pogledaj originalni članak

Učenici nižih razreda područne škole u Petkovcu skupili su igračke, slikovnice i crtane filmove za svoje male prijatelje iz udruge Sunce u Presečnom. Darove su im uručili na prigodnom druženju u prostorijama udruge, gdje su imali i kreativnu radionicu. Svaki poklon udruzi Sunce dobro dođe jer je u financijskim problemima.

– Završio je projekt koji smo imali s Ministarstvom zdravstva, a ono više ne raspisuje natječaj za osnovnu djelatnost, odnosno za održavanje “hladnog pogona”. Mi tako već dva mjeseca nismo dobili plaću, radimo bez ikakve naknade. Ako nam u ministarstvu ne prođe projekt, koji bi se trebao početi ostvarivati u lipnju, slobodno možemo staviti ključ u bravu – kaže predsjednica udruge Sunce Sunčana Pintač.

Iz novomarofskog gradskog proračuna godišnje dobivaju samo 15.000 kuna, a od županije su jučer dobili tisuću kuna. Sve to nije dovoljno za adekvatnu skrb za članove s posebnim potrebama. Udruga je i jedina iz Varaždinske županije ušla u projekt “Mreža podrške”, koji se financira europskim novcem.

U sklopu projekta održavat će se radionice s roditeljima, a vodstvo udruge trebalo bi naučiti i kako što bolje pisati projekte. Kako bi namaknuli nešto novca, članovi udruge danas će u Novom Marofu prodavati domaće kolače.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.