'Nemamo ništa'

Dok su se borili za svoje novorođenče u bolnici, ostali su bez doma

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Marija Androja
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Marija Androja
03.06.2014.
u 20:29
Šestomjesečni Inel u bolnici na Rebru čeka drugu operaciju srca
Pogledaj originalni članak

U bolnici Rebro drugu operaciju srca čeka šestomjesečni Inel. Za njegov život nekoliko stotina metara dalje strepe roditelji Džemila i Mirza Fejzić, kojima je sudbina namijenila da svoj dom u Gunji zamijene adresom u zagrebačkom Maksimiru. U metropolu su s malenim Inelom stigli dva dana prije no što će im Sava u Slavoniji odnijeti sve što imaju. Zabrinuti za život svojeg mlađeg djeteta, po cijele su dane bili u bolnici i dok ih nije nazvala prijateljica i upitala gdje im je stariji sin, petogodišnji Elmin, nisu ni znali da je njihov dom pod vodom.

Ujutro se digneš, pojedeš i ideš u bolnicu. Jest padala je kiša, ali nije bilo govora o poplavi kad smo mi otišli u Zagreb na Rebro. Nismo ni televiziju gledali. I tako nam kaže prijateljica da je Gunja nestala – kazuje Džemila i suspreže suze. Dok su se borili za svoje novorođenče, ostali su bez doma i strahovali za baku, djeda i starijeg sinčića. Oni su se, nasreću, izvukli, ali bilo je strašno. Baka Munira, kad ju je nazvao muž i rekao da je puknuo nasip i da bježi s djetetom, posve se izbezumila.

– Umjesto djetetove odjeće, uzela sam slatkiše. Otišli smo u Bosnu, no i otamo smo morali bježati – priča baka Munira.

Njihova je sudbina dirnula gospođu Mariju Androju, koja im je nesebično ustupila svoj dom u Maksimiru. Zna, kaže, kako je to kad nemaš ništa.

– Treba cijeniti život. Bogatstvo nije važno, trebaš imati srce i oči u životu – kaže gospođa Marija dok priprema ručak za svoje goste iz Gunje koji, kaže, kod nje mogu ostati koliko im god bude potrebno. A njihova je zahvalnost neizmjerna. Sada im je najvažnije da dobro prođe operacija malenog Inela. A U Gunju neće moći još dugo jer se Inel najprije mora oporaviti. Dok smo s njima razgovarali, nazvao je djed Zahid, koji se probio do kuće.

– U kući sam. Nemamo ništa – javio je. Obitelji Fejzić pomaže Nacionalni sindikat policije te virovitički volonteri, koji su im donirali automobil te prikupljaju pomoć. A policajci će im pomoći i očistiti dom u Gunji.

>> 'Ranjen sam u ratu, prije 10 godina imao sam infarkt, a ova poplava će me dotući'

>> Pogledajte emotivnu poruku Stevena Seagala žrtvama poplava

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.