ZASJEDAO KLUB SDP-A

Bernardić komentirao slučajeve brata i šogora Gorana Marića: Ova vlada svakim danom ima novu aferu

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
Bernardić podržao Vidovićevu kandidaturu za župana Šibensko-kninske županije
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Davor Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Davor Bernardić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Mirando Mrsić i Davor Bernardić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Davor Bernardić
03.03.2017.
u 13:36
Cijela priča oko svih ministara se pretvara u jednu tragikomediju, rekao je Bernardić.
Pogledaj originalni članak

Klub zastupnika SDP-a danas je zasjedao gotovo dva sata, no zamjena bivšeg šefa te stranke Zorana Milanovića i dalje nije izabrana. Njegov nasljednik Davor Bernardić kaže da će se zamjena brzo znati, ali treba prije toga razgovarati s čelnicima organizacije Zagrebačke županije, kao i gradske organizacije. Klub je danas ipak odlučio napraviti neke zamjene u odborima.

- Jednoglasni zaključak kluba je da se na mjesto potpredsjednika Odbora za financije imenuje Boris Lalovac, na mjesto potpredsjednika Odbora za europske poslove Bojan Glavašević, i na mjesto potpredsjednika Odbora za ljudska prava Predrag Matić. Temeljem raspodjele broja mandata, odlučeno da se u razgovorima s HSS-om dogovori o koja dva odbora ćemo pregovarati- rekao je predsjednik Kluba zastupnika Arsen Bauk.

Bernardić pak dodaje da će s HSS-om pregovarati o tome da preuzmu vodstvo ili u Odboru za turizam ili u Odboru za predstavke i pritužbe.

Bernardić je upitan što mu treba toliko dugo da izabere Milanovićevu zamjenu.

- O tome će biti odlučeno danas. Ja odlučujem. Ovih dana ćemo odlučiti, bit ćete prvi koji ćete to doznati. Treba mi vremena zbog konzultacija, s predsjednicima zagrebačke županije i gradskom organizacijom. Imamo dvije osobe iz Grada Zagreba i dvije osobe iz Zagrebačke županije – objašnjava Bernardić.

Dugo se odlučuje i o kandidatu za gradonačelnika Zagreba, dodaju novinari

- Vjerujem u nacionalni dogovor i vjerujem da ćemo uspjeti. To znači dogovor oko nastupa s HNS-om u općinama i gradovima po Hrvatskoj, ne samo u Zagrebu. Jedan dugoročni partnerski odnos. To je ono što je važno za Hrvatsku i za alternative ovoj nesposobnoj vlasti – tvrdi Bernardić te dodaje kako se trenutno usklađuju programi s HNS-om.

- Očekujem dogovor u sljedećim tjednima, ako ne u tjedan dana – najavljuje Bernardić.

Komentirao je i slučajeve napredovanja članova obitelji ministra državne imovine Gorana Marića

– Cijela priča oko svih ministara se pretvara u jednu tragikomediju i kako je moguće da je oku sokolovom bilo što moglo promaknuti. Ova vlada svakim danom ima novu aferu i dojam je da je Plenković jedna lijepa fasada, a ispod toga se događaju afere najgore vrste. Pogledajte svaki resor, niti u jednom stvar ne funkcionira i u ovom trenutku s pravom smo zabrinuti za budućnost ljudi u hrvatskoj, jer plana za budućnost nema, plana za suočavanje sa sadašnjošću nema, postoji samo vijeće za suočavanje s prošlošću – zaključio je Davor Bernardić. 

>> Bernardić: Desnica u Hrvatskoj će se kroz novo vijeće odreći NDH

>> Bernardić: Za Slavoniju je važno da SDP pobjedi na lokalnim izborima

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

DU
Deleted user
13:47 03.03.2017.

bilo bi dobro da Bernardić kaže konačno nešta što bi bilo korisno za narod, samo komentira Koje kakve tračeve i ponavlja stalno par istih rečenica kao Pernar

Avatar TAJSAM
TAJSAM
15:29 03.03.2017.

A Bernardić nikako da se opameti i počne razmišljati o boljoj budučnosti taj svakodnevno gleda tko od desnice pretrčava cestu bez zelenog svjetla na semaforu te zove svoje novinare da iom preda prijavak. Pozdrav dobrim ljudima

JA
jasnaherc777
15:24 03.03.2017.

Nemoj da si gori od Zoke posta si ka neka tračalica niš ne radiš otkad si Predsjednik stranke pa samo vrebaš šta če novinari napisat pa udri da bi te neko zapazio.