prvomajska čestitka

Bernardić: Idući tjedan predložit ćemo povećanje osobnog odbitka na 5000 kuna

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
01.05.2019.
u 15:41
SDP, dodao je, neće odustati od toga da minimalna plaća u Hrvatskoj ne smije biti manja od 4000 kuna neto i da se rad nedjeljom mora adekvatno platiti, 50 posto više nego ostale dane u tjednu
Pogledaj originalni članak

Najbolja prvomajska čestitka je ono što će SDP uputiti slijedeći tjedan u proceduru, a to je naš prijedlog povećanja osobnog odbitka, odnosno neoporezivog dijela dohotka s 3800 na 5000 kuna.

Na taj način želimo postići da svima u Hrvatskoj odmah narastu plaće između 330 i 500 kuna odmah. Pogotovo je to važno jer pola milijuna umirovljenika i 1,2 milijuna građana živi na rubu siromaštva, a više od polovice radnika radi za plaću manju od 5000 kuna. Ljudi teško žive i jedva spajaju kraj s krajem.  Lošije se hrane i sve im je teže ostvariti kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Zato je naša poruka da je jedina realna politika za zaustavljanje iseljavanje stanovništva rast plaća - rekao je u Čakovcu predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

SDP, dodao je, neće odustati od toga da minimalna plaća u Hrvatskoj ne smije biti manja od 4000 kuna neto i da se rad nedjeljom mora adekvatno platiti, 50 posto više nego ostale dane u tjednu. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

UJ
ujo41
15:52 01.05.2019.

pa to je kukuriku koalicija obećala i na početu svog mandata prije više godina a nije podigla plaću ni za kunu i sad ovaj rumpeštilskin opet valja gluposti . Savijet - ne kupovati kokain mješan sa sodom bikarbonom jer - napuhava (mozak)

JD
John Doe Jr.
18:20 01.05.2019.

bero sjebo si sdp

NO
Nomen2
16:05 01.05.2019.

Smrade politicarski. Proklet bio na danasnji dan