Italija

Berlusconi u Tunisu dok mu se sudi u Milanu

Berlusconi u Tunisu dok mu se sudi u Milanu
04.04.2011.
u 14:26
Berlusconi u Tunisu razgovarao o sučeljavanju s problemom izbjeglica koji iz te zemlje kreću prema Italiji
Pogledaj originalni članak

RIM – U odsutnosti premijera Silvija Berlusconija održana je u ponedjeljak na sudu u Milanu preliminarna audijencija  procesa Mediatrade, vezanog za utaju poreza u kupoprodaji filmskih prava. Tužitelji Fabio De Pasquale i Sergio Spadaro zatražili su, pred sutkinjom Marijom Vicidomini, pokretanje procesa protiv Silvija Berlusconija i još 12 osoba među kojima su i premijerov sin Piersilvio, upravitelje Berlusconijeve tvrtke Fedele Confalonieri i producent Frank Agrama.

„Silvio Berlusconi je i kao premijer ostao tajni partner producenta Agrame”, rekao je  tužitelj Fabio De Pasquale. Njih dvojica su prikazali lažne, napuhane, iznose za plaćanje filmskih prava i na taj način pribavili novce, drži optužba.

Berlusconi je danas u Tunisu razgovarao o problemu tajnih izbjeglica iz te zemlje prema talijanskim otocima. Sa premijerom Bejiom Kaidom Essebsije i predsjednikom republike Fouadom Mebazaajem, Berlusconi je razgovarao o obnovi ugovora između dvije zemlje iz 2009., kojim se Tunis obvezuje sprječavati odlazak izbjeglica i prihvat odbjeglih iz te zemlje.

A, Italija je danas priznala pobunjenike protiv libijskog čelnika Gadafija. U talijanskom ministarstvu vanjskih poslova razgovarali su danas odgovorni za vanjsku politiku Libijskog nacionalno prijelaznog vijeća, Ali al Isawi i talijanski ministar vanjskih poslova, Franco Frattini, koji je na koncu razgovora izjavio kako je to Vijeće jedini libijski sugovornik za Italiju.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.