Na sudu u Milanu

Berlusconi oslobođen svih optužbi u procesu Ruby

Foto: DPA/PIXSELL
Berlusconi oslobođen svih optužbi u procesu Ruby
18.07.2014.
u 15:00
Na prvostupanjskom sudu bio je osuđen na sedam godina zatvora, odnosno godinu dana za maloljetničku prostituciju zbog navodnog odnosa s Ruby i na šest godina zatvora zbog ucjena, odnosno zloporabe položaja
Pogledaj originalni članak

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi (77) oslobođen je danas na drugostupanjskom sudu u Milanu svih optužbi u procesu Ruby. Na prvostupanjskom sudu bio je osuđen na sedam godina zatvora, odnosno godinu dana za maloljetničku prostituciju zbog navodnog odnosa s Ruby koja je u to vrijeme bila maloljetna i na šest godina zatvora zbog ucjena, odnosno zlorabljenja položaja.

Suci su oslobodili Berlusconija kaznenog djela ucjene, jer „čin ne postoji“ i zbog maloljetničke prostitucije jer „čin ne predstavlja zločin“. 

„Ta presuda je iznad svih očekivanja“, izjavio je Berlusconijev branitelj Franco Coppi, te je dodao kako je to školski primjer pokretanja procesa za čine koji ne predstavljaju kazneno djelo. Jedan od razloga oslobađanja Silvije Berlusconija, osuđenog na prvom stupnju na godinu dana zatvora zbog maloljetničke prostitucije, je što taj čin nije kazneno djelo. 

Podsjetimo kako je presuda na prvom stupnju suda u Milanu glasila da je Berlusconi imao seksualne odnose s maloljetnicom Ruby. To je bilo u lipnju 2013. godine, a sud ga je bio kaznio i na doživotnu zabranu djelovanja u javnim institucijama. U obrazloženju prvostupanjske presude se još kazalo kako je Berlusconi, čelnik pokreta Naprijed Italijo, vodio seksualne odnose s mladim ženama, a među njima je bila i marokanska djevojka El Mahroug Karima, kako je pravo ime Ruby, u zamjenu za novac, oko 3.000 eura svaki puta, i dragulje. 

Djevojke su dolazile u njegovu vilu u Arcoreu, pokraj Milana, među kojima je bilo i profesionalnih prostitutki, pa prema tome je po mišljenju sudaca to bio uhodani sistem prostitucije. Suci prvostupanjskog suda također su držali kako je upravo Berlusconi bio i „redatelj seksualnih ekshibicija mladih žena davajući im znak za početak tzv. bunga bunga“ spektakla u kojem su se one „aktivirale da bi zadovoljile želje optuženika“. 

Silvio Berlusconi je danas bio u domu Sacra Famiglia u mjestu Cesano Boscone gdje jednom tjedno na četiri sada pomaže starijim osobama na što je osuđen zbog utaje poreza. Ukupno deset mjeseci treba obavljati društveno koristan posao, a za to vrijeme ne smije niti biti državnim dužnosnikom. Ta kazna mu istječe u proljeće 2015. godine. Nije komentirao današnju presudu.

>> Berlusconijev prvi dan na društveno korisnom radu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

Avatar EU afrodita
EU afrodita
14:01 18.07.2014.

ništa čudno, on uvijek na kraju bude oslobođen svih optužbi

RE
reborn
14:00 18.07.2014.

Pa da! Ako jedan Jimmy Saville može biti plemić a ne pedofil, zašto bi onda Berlusconi odgovarao za svoja (ne)djela. Obojica su (bili) dovoljno utjecajni da ne budu krivi. Selektivna pravda...

BK
benic.kruno373
14:38 18.07.2014.

Dobro Gosp. Silvije Tomaševiću, što vi kao profesionalni i neutralni novinar imate reći u vezi presude. Zanima me vaše mišljenje. Ne kažem vi, općenito novinari -nazovi- stubokom podupiru jednospolne brakove, a ovdje u slučaju Ruby zabijate glavu u pijesak. Kužite? Sumnjam